Live Video Vaccinarea în România. Lt. Col. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei: "Vaccinarea este voluntară, nu obligatorie"
Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a susținut o conferință de presă în care a explicat cum se va realiza imunizarea populației în lunile următoare. Militarul a subliniat că vaccinarea va fi voluntară, nu obligatorie. "Încrederea se câștigă, nu se impune", a subliniat Valeriu Gheorghiţă.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Dr. Valeriu Gheorghiță, "creierul" campaniei de vacccinare, este locotenent-colonel
- Se urmărește vaccinarea a peste 13.000.000 de români, în următoarele luni
Militarul responsabil de imunizarea populației a explicat că vaccinul, fie de la BionTech-Pfizer sau Moderna, va îndeplini cele mai înalte standarde de siguranță și eficacitate. Inițial, serul va fi stocat la Institutul Cantacuzino, urmând a fi apoi distribuit către centrele regionale din marile orașe ale țării. De acolo, vaccinul va ajunge în spitalele județene și municipale, unde se vor stabili centre de vaccinare.
Observator a transmis live pe Facebook conferința de presă susținută de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Au mai participat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepresedinte CNCAV, şi Florentina Furtunescu, de la INSP.
Pricipalele declarații ale coordonatorului campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, dr. Valeriu Gheorghiță:
Dacă până acum am asistat neputincioși la pandemie, apariția unui vaccin va reuși să ne confere un control asupra stării noastre de sănătate.
Ne putem reveni la normalitate, putem să ne întoarcem la normalitatea pe care o știam, să reluăm activitatea socială și economică.
A fost elaborat un cadru strategic al organizării campaniei de vaccinare.
Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu recomandările UE, OMS și a Centrului European de Control al Bolilor.
Fiecare țară și-a dezvoltat propria strategie care să se plieze pe condițiile demografice și epidemiologice.
Avem datoria să derulăm o activitate de comunicare și de informare cât se poate de transparență și onestă, că fiecare persoană să aibă informații atunci când va opta sau nu pentru vaccinare.
Încrederea populației în vaccinare este esențială. Încrederea se câștigă, nu se impune.
Câteva principii generale. Vaccinul este în curs de elaborare a avizului pentru punere pe piață de către Agenția Europeană a Medicamentului. Sunt două companii, BionTech-Pfizer și Moderna.
"Vaccinarea este voluntară, nu obligatorie", a transmis Valeriu Gheorghiţă
În România se vor folosi doar vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului.
Fiecare vaccin va îndeplini cu rigurozitate toate standardele de siguranță și eficacitate.
Ne bucurăm să avem perspectiva unui vaccin în viitorul apropiat, denotă un efort uriaș al lumii medicale, al cercetătorilor.
Vaccinurile sunt supuse celor mai stricte recomandări, fiind recomandate populației sănătoase. Spre deosebire de medicamente, aceste vaccinuri trebuie să facă dovada, pe lângă profilul de siguranță, eficacității.
Sunt trei etape de vaccinare. Prima etapă, personalului din sistemul medical și al asistenței medico-sociale. Etapă a doua - persoanele la risc, persoanele vulnerabile. Persoanele cu activități esențiale în structura critică a statului. Ultima etapă este cea adresată populației generale.
În momentul de față, organizarea campaniei de vaccinare este diferită de programele naționale de vaccinare. Ne dorim o activitate intensă, un ritm care să aducă o acoperire de 60-70% în următoarele șase luni.
S-a stabilit un centru de stocare, Institutul Cantacuzino, de unde se vor distribui vaccinele la nivelul centrelor regionale. Spitalul militar din Timișoara, Brașov, Cluj, Iași, Constanța și Craiova. De acolo vor fi distribuite descentralizat în fiecare județ.
Vor fi înființate centre de vaccinare în spitale județene sau municipale, aceste centre de vaccinare spitalicești asigura vaccinarea lucrătorilor din sănătate și lucrătorilor din asistență socială
Vrem să asigurăm vaccinarea a peste 13.000.000 de persoane.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰