Video 200 de britanici au fugit din izolare, peste noapte, dintr-o stațiune de lux din Elveția. ”Nu are niciun rost să fii aici”
Au fost plasaţi în carantină, într-o staţiune de lux, dar n-au respectat regulile. 200 de britanici au fugit din izolare, peste noapte, din Verbier, în Alpii Elveţieni. Gazdele au observat dispariţia abia dimineaţa şi încearcă acum să îşi dea seama cum a fost pusă la cale marea evadare. Unii dintre turişti ar fi trecut deja graniţa în Franţa, despre alţii nu se ştie încă nimic.
- 420 de turişti britanici au fost consemnaţi în camerele de hotel din stațiunea de lux Verbier.
- După o zi de stat în interior, jumătate dintre ei nu s-au împăcat cu ideea și, după lăsarea serii, s-au făcut nevăzuți.
Au crezut că pot petrece sărbătorile de iarnă fără restricţiile de acasă. Staţiunea elveţiană de lux trebuia să fie refugiul perfect, cu pârtii de schi şi zăpadă la discreţie, dar mai ales cu baruri deschise, unde să poţi petrece în voie cu prietenii un Crăciun ca înainte de pandemie.
Visul frumos s-a spulberat peste noapte. Autorităţile de la Londra au anunţat, săptămâna trecută, că o nouă mutaţie, mult mai contagioasă a coronavirusului, se răspândeşte necontrolat în Regat.
Vestea i-a îngrijorat şi pe oficialii din Ţara Cantoanelor, care au decis că toţi turiştii veniţi din Mare Britanie trebuie să stea în carantină 10 zile.
420 de turişti au fost consemnaţi în camerele de hotel. Numai că, după o zi de stat în interior, jumătate dintre ei nu s-au împăcat cu ideea. O dată cu lăsarea serii, s-au făcut nevăzuţi.
Marea evadare a fost observată abia a doua zi
Marea evadare a fost observată abia a doua zi de angajaţii cabanelor şi hotelurilor, care şi-au dat seama că este ceva în neregulă, în momentul în care oaspeţii nu au coborât la micul dejun şi nu au răspuns la uşă.
Nu ştiu însă cum au reuşit să fugă din carantină atât de mulţi turişti fără ca nimeni să bage de seamă.
Simon Wiget, director birou turism Verbier: ”Este ca şi cum ai fi pe autostradă şi mergi cu peste 250 km/h. Poţi fi prins sau nu. Nu există radar la fiecare doi kilometri. La fel este şi în acest caz”.
Hotelierii din Verbier spun că nu pot pune paznic lângă fiecare turist.
Eloi Rossier, reprezentant Consiliul local Verbier: ”Contăm pe reponsabilitatea lor. Ei trebuie să ştie dacă pot sta în carantină sau dacă o pot evita”.
Simon Wiget, director birou turism Verbier: ”Verificările sunt, în esenţă, făcute de autorităţile cantonale, care le pot mandata şi pe cele comunale. Dar nu se face sistematic. Nu vom bate la uşile tuturor cabanelor”.
Staţiunea Verbier, a doua casă pentru turiștii britanici
Staţiunea Verbier este iarna a doua casă pentru britanicii amatori de sporturi de iarnă. Aici obişnuiau să îşi facă vacanţele de sărbători şi prinţii William şi Harry. Aşa că, în această perioadă, hotelurile sunt pline de turişti veniţi din Regat. Mai ales că aici acum e mai bine ca acasă, barurile sunt deschise, pot schia şi se pot distra împreună cu prietenii.
Preţul unui sejur de 6 nopţi de cazare, la un hotel de 5 stele, depăşeşte 6500 de euro, în timp ce la o pensiune preţurile sunt de aproximativ 2.000 de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰