Antena Meniu Search
x

A murit Franco Gatti de la formația Ricchi e Poveri. Cântărețul italian avea 80 de ani

Franco Gatti, membru al grupului muzical italian Ricchi e Poveri a murit la vârsta de 80 de ani, scrie agenţia Ansa. Anunţul a fost făcut de colegii săi şi de familie: "A plecat o parte din viaţa noastră. Ciao Franco!". 

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 13:44

Franco Gatti de la formația Ricchi e Poveri
A murit Franco Gatti de la formația Ricchi e Poveri - Profimedia

Franco Gatti a fost unul dintre cei patru membri ai grupului muzical Ricchi e Poveri, născut în 1967 şi redenumit astfel de Franco Califano pentru că, spunea el, erau "bogaţi în idei, dar săraci în bani". Născut ca un cvartet polifonic, grupul a fost format din două voci masculine, din „mustaţa” Franco Gatti şi „blondul” Angelo Sotgiu, şi două voci feminine, „bruneta” Angela Brambati şi „blonda” Marina Occhiena. Occhiena a părăsit grupul în 1981 şi au continuat călătoria ca trio.

Franco Gatti, o poveste de viaţă impresionantă

După o carieră cu mari succese internaţionale precum "Sarà perchè ti amo", "Che sarà", "Se m'innamoro", "La prima cosa bella", "Mamma Maria" şi "Voulez vous danser",  în 2016, Franco Gatti a părăsit Ricchi e Poveri pentru a se dedica mai mult familiei sale, după ce şi-au pierdut fiul în mod tragic.

„O simplă alegere de viaţă”, a spus el, urându-le însoţitorilor săi încă multe succese.

La un an de la plecarea sa, Angela şi Angelo au decis să încerce aventura în duo. Marea reuniune, pe scena festivalului de la Sanremo, cu revenirea triumfală a lui Franco şi Marina a fost o lovitură dată de managerul Danilo Mancuso şi consacrată pe scena teatrului Ariston, în anul 2000, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de melodia "La first thing beautiful" şi prima participare la Festivalul din 1970, potrivit mediafax.ro. 

Pentru Franco, revenirea la Ariston a fost un fel de compensare artistică şi morală, având în vedere că tocmai la Sanremo, în 2013, aflase vestea tragică a morţii subite a fiului său Alessio, de doar 23 de ani, găsit fără viaţă în locuinţa sa din Nervi, în Genova.

În această circumstanţă, Franco a fost forţat să părăsească Sanremo, unde trebuia să cânte cu Ricchi e Poveri şi să primească un premiu pentru întreaga carieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » A murit Franco Gatti de la formația Ricchi e Poveri. Cântărețul italian avea 80 de ani