Antena Meniu Search
x

Video Alunecarea masivă de teren din Ischia, filmată de camere. Noroiul târăște și scufundă o mașină în doar câteva secunde

O cameră de supraveghere fixată pe pererele exterior al unei case de pe insula Ischia a surprins momentul alunecării masive de teren care a devastat, sâmbătă dimineață, orășelul italian Casamicciola.

De Veronica Micu la 30.11.2022, 10:51
Alunecarea masivă de teren din Ischia, filmată de camere. Noroiul târăște și scufundă o mașină în doar câteva secunde - capturi video Facebook / Ischitan Post

Imaginile publicate pe Facebook de Ischitan Post sunt dramatice și arată cum torentele de noroi coborât de pe Muntele Epomeo scufundă o mașină parcată în doar câteva secunde, la fel ca alte zeci de vehicule distruse de valul de pământ, pe unele purtându-le până la mare.

Valul de noroi a ucis opt oameni, dintre care trei copii, unul având doar 21 de zile de viață.

Pe acelaşi subiect

Stare de urgență pe insula Ischia după dezastrul de sâmbătă

Autoritățile din Italia au impus, duminică seară, starea de urgență pe insula Ischia, după ce o masivă alunecare de teren a făcut ravagii în orășelul Casamicciola Terme. Potrivit ANSA, bilanțul tragediei în acest moment este de 8 morți, 5 răniți și 230 de persoane evacuate. 

Printre decedați se află un nou-născut și doi copii, iar patru persoane sunt încă dispărute, a declarat prefectul din Napoli, Claudio Palomba, într-o conferință de presă. 

Noul guvern de dreapta al Italiei, condus de Giorgia Meloni, a ținut duminică o ședință de guvern și a emis un decret care vizează acordarea rapidă de ajutor persoanelor aflate în dificultate în urma dezastrului, inclusiv celor evacuați. Decretul a alocat un pachet inițial de ajutor de 2 milioane de euro și a prevăzut o suspendare a plății impozitelor pentru rezidenți până la sfârșitul anului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Alunecarea masivă de teren din Ischia, filmată de camere. Noroiul târăște și scufundă o mașină în doar câteva secunde