Antena Meniu Search
x

Armata Ucrainei le-a invitat pe mamele prizonierilor ruși să vină să îi ia acasă

Armata ucraineană le-a invitat miercuri pe mamele soldaţilor ruşi capturaţi pe teritoriul său să vină să îi ia, Kievul afirmând că a luat prizonieri zeci de militari de la începutul invaziei ruse, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 17:42

militari ruși în regiunea Belgorod, Rusia
Armata Ucrainei le-a invitat pe mamele prizonierilor ruși să vină să îi ia acasă - Profimedia Images (imagine ilustrativă)

"A fost luată decizia de a-i preda pe soldaţii ruşi mamelor lor dacă acestea vin să îi ia în Ucraina, la Kiev" a transmis Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat, potrivit AGERPRES. Ministerul a publicat numerele de telefon şi o adresă de e-mail prin care mamele pot obţine informaţii despre fiii lor prizonieri în Ucraina.

În cazul în care detenţia fiilor lor este confirmată, femeile ruse sunt invitate să meargă în Polonia, apoi să intre în Ucraina printr-un punct de trecere a frontierei. "Veţi fi primite şi însoţite la Kiev, unde îi veţi putea lua pe fiii voştri", a subliniat Ministerul Apărării ucrainean. "Spre deosebire de fasciştii lui Putin, noi, ucrainenii, nu ducem un război împotriva mamelor şi copiilor lor capturaţi", se mai arată în comunicat.

Asemănări cu mobilizarea mamelor din Rusia în timpul Războiului din Cecenia

În timpul conflictului dintre Moscova şi separatiştii ceceni din anii 1990 şi 2000, numeroşi tineri recruţi ruşi au fost trimişi pe front, iar unii au căzut prizonieri.

Pe acelaşi subiect

Mame ale soldaţilor s-au mobilizat atunci pentru a-i aduce înapoi pe supravieţuitori sau pentru a lua cadavrele, fără a ezita să meargă la faţa locului, o mişcare ce a alimentat atunci proteste anti-război în Rusia.

A șaptea zi de război între Rusia și Ucraina

Rușii continuă să bombardeze orașele ucrainene, în ciuda condamnării internaționale și a sancțiunilor dure. Sute de persoane au fost ucise, în urma atacurilor aeriene care sunt din ce în ce mai intense. Marți, orașul Harkov a fost bombardat masiv, iar o bază militară aflată la 15 kilometri de graniţa cu România a fost vizată de un atac cu rachete.

Rusia a atacat un turn de televiziune din Kiev, în timp ce un convoi uriaș de blindate continuă să avanseze spre capitala ucraineană.

În discursul său de la Washington, președintele Joe Biden a spus că Vladimir Putin este "singurul vinovat" pentru invazia din Ucraina și a promis că liderul rus "va plăti un preț ridicat pe termen lung". Astăzi, în a șaptea zi de război, Ucraina și Rusia reiau negocierile de pace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Armata Ucrainei le-a invitat pe mamele prizonierilor ruși să vină să îi ia acasă