Antena Meniu Search
x

Cel puţin zece persoane au fost rănite după ce pasagerii unui tren au fost atacaţi cu un cuţit, în Tokyo

Un bărbat a înjunghiat folosind un cuţit cel puţin zece pasageri într-un tren, vineri, la Tokyo. Agresorul este în custodia poliţiei, informează AP, citând autorităţile şi presa din Japonia. Un pasager a fost rănit grav.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 07.08.2021, 07:39

Cel puţin zece persone au fost rănite
Cel puţin zece persone au fost rănite - Profimedia

Suspectul a lăsat în urmă cuţitul în momentul în care a fugit şi ulterior s-a predat, la un magazin, transmite News.ro.

Nouă dintre răniţi au fost transportaţi la spitalele din zonă. Al zecelea rănit a putut pleca singur. Toţi răniţii erau conştienţi în momentul intervenţiei salvatorilor. Un martor a declarat că a văzut pasageri ieşind în fugă din vagoane, strigând că a avut loc un atac cu cuţitul şi cerând ajutor. 

Atacul a avut loc în apropierea staţiei de cale ferată Seijogakuen

Alt martor a afirmat că a văzut pasageri însângeraţi care ieşeau din tren, în timp ce se făcea un apel pentru a se găsi doctori care să intervină rapid.

Pe acelaşi subiect

Au intervenit la locul în care a avut loc atacul zeci de salvatori şi poliţişti. NHK a anunţat că atacatorul a intrat la ceva timp după atac într-un magazin, a spus că el este suspectul şi că a obosit să tot fugă. Administratorul magazinului a sunat la poliţie după ce a văzut că bărbatul avea pete de sânge pe cămaşă. O studentă, a fost grav rănită, în timp ce restul pasagerilor au suferit răni mai puțin grave.

Presa locală a transmis că suspectul a spus polițiștilor: "Am început să simt că vreau să ucid femei care păreau fericite. Am vrut doar să ucid o mulțime de oameni".

Atacurile de acest fel sunt rare în Japonia, dar în trecut au mai existat astfel de evenimente produse de către agresori necunoscuți victimelor. În iunie 2008, un bărbat aflat într-un camion a intrat într-o mulțime în popularul cartier Akihabara și apoi a sărit din vehicul și a început să înjunghie pietonii, bilanţul morţilor fiind de şapte persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cel puţin zece persoane au fost rănite după ce pasagerii unui tren au fost atacaţi cu un cuţit, în Tokyo