Antena Meniu Search
x

Video Controversele și momentele bizare de la încoronarea Regelui Charles: De la "moartea cu coasa", la detaliile ascunse în ținute

Încoronarea Regelui Charles a stârnit o mulţime de controverse. De la ţinutele invitaţilor, până la comportamentul celor trei copii ai prinţului William. Mezinul Louis, care a făcut tot ce a putut ca să nu adoarmă, a fost deliciul zilei. Nu au lipsit nici momentele stranii. Un britanic a făcut valuri în toată lumea - susţine a văzut cum trecea moartea cu coasa în timpul ceremoniei de la Westminster Abbey. 

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 20:50

Vezi și

Britanicii au fost tulburaţi de un clip postat pe Twitter şi vizionat de aproape patru milioane de ori până acum. Nu este moartea cu coasa, se întreabă cel care a postat? Este Meghan Markle deghizată, au glumit internauţii. Alţii au spus că a vrut şi Diana să fie prezentă. Era, de fapt, un călugăr de la Westminster.

Întreaga lume vorbeşte despre cireaşa de pe tort, copii lui William şi Catherine, care au făcut deliciul zilei. De la George, care a fost unul dintre pajii bunicului său, la Charlotte, foarte grijulie cu fratele ei cel mic, până la Louis, care, la cinci ani, a făcut eforturi toată ziua să nu adoarmă. La un moment dat a fost luat din catedrală şi adus doar la finalul ceremoniei. 

La capitolul ţinute, aflăm că tunica de încoronare a Regelui Charles a fost făcută la cea mai veche croitorie din Londra, cu o tradiţie de peste 330 de ani. Şi mocasinii regelui au atras atenţia. Eleganţi, cu catarame din argint, au avut, însă, confortul unei perechi de pantofi sport, se laudă proprietarul atelierului în care au fost lucraţi manual. Rochia Reginei Camilla a fost creată de designerul britanic Bruce Oldfield, care a îmbrăcat-o de multe ori şi pe prinţesa Diana. De culoarea fildeşului, veşmântul noii regine a fost brodat cu flori, cu fir auriu şi argintiu. A avut şi detalii ascunse. Printre margarete şi nu-mă-uita au fost scrise numele nepoţilor săi. 

Ținutele membrilor Familiei Regale, dar și ale invitaților de onoare, au atras toate privirile la încoronare

Pe acelaşi subiect

Sub mantia Ordinului Regal Victorian, ducesa de Cambridge, Catherine, a purtat o rochie concepută de Alexander McQueen, cel care i-a făcut şi rochia de mireasă, în 2011. O rochie din mătase ivoire, cu broderie din fir argintiu şi flori, o diademă, nu tiară regală şi cercei din perle şi diamante, i-au aparţinut Dianei. Prinţesa Charlotte a fost copia în miniatură a lui Kate, cu o rochie şi o pelerină tot de la Alexander McQueen. Prinţul William a purta uniforma militară, dar Harry a venit într-un costum negru, de la Dior. S-au făcut remarcat şi fetele prinţului Andrew, Eugenie şi Beatrice. Aceasta din urmă a preferat o rochie simplă, la care a asortat un colier cu diamante, estimat la 130.000 de lire. 

Una dintre cele mai spectaculoase ţinute de la încoronare a fost a sopranei sud-africane Pretty Yende. O rochie galbenă, făcută din opt metri de crep şi cinci metri de organza. Colierul şi cerceii plini de diamante i-au adăugat o strălucire de 180 de carate. Mult mai sobre au fost reginele Europei. Cea mai lăudată a fost Letiţia a Spaniei, în roz din cap până-n picioare, cu costum, geantă şi pantofi de la Carolina Herra. Maxima a Olandei a purtat o rochie albă cu broderie a unui designer local, iar Charlene de Monaco a avut un compleu bej, cu pantofi nude şi bijuterii discrete. 

Prima doamnă a Americii a obţinut doar laude de la criticii care i-au considerat impecabilă ţinuta - un costum albastru în două piese, de la Ralph Lauren. Şi Brigitte Macron a ales o valoare sigură, o rochie şi un pardesiu roz pal de la Louis Vuitton. Custodele coroanei, Margareta, şi Carmen Iohannis şi-au comandat ţinutele pentru eveniment de la un creator naţional: Irina Schrotter. Dintre vedetele invitate s-a remarcat Katy Perry, ambasador al uneia dintre fundaţiile Regelui Charles. Prezenţa sa la încoronare a fost remarcată încă de la sosire, când s-a împiedicat. Ajunsă în catedrală a socializat cu invitaţii la ceremonie, dar nu a reuşit să îşi găsească locul. Filmul în care caută să vadă unde trebuie să se aşeze este viral pe internet. 

Muzica de la încoronare a fost aleasă personal de rege

 Inclusiv corul de gospel care a încântat audienţa. Este acelaşi care a cântat la nunta lui Harry. La ceremonii, fiul cel mic al regelui a stat în al treilea rând. A stat în Marea Britanie 28 de ore şi 42 de minute, după care s-a întors la Los Angeles, unde astăzi face petrecere pentru fiul său Archie, care împlineşte patru ani. Fratele mai mare şi moştenitor al tronului şi familia lui au avut propria caleşcă pentru drumul spre Buckingham şi au fost escortaţi de Cavaleria Regală, la fel ca şi trăsura regală, care a fost implicată într-un incident pe traseu. 

Din fericire, niciun spectator nu a fost rănit. Iar poliţia s-a asigurat că nu vor exista incidente care să strice ziua încoronării. A arestat peste 50 de oameni în Londra, care pregăteau proteste anti-monarhie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Controversele și momentele bizare de la încoronarea Regelui Charles: De la "moartea cu coasa", la detaliile ascunse în ținute