Antena Meniu Search
x

Declaraţiile scandaloase ale prinţului Harry îi scad din popularitate. 64% dintre britanici au o părere negativă despre ducele de Sussex

Popularitatea prinţului Harry a scăzut în rândul publicului din Marea Britanie, după dezvăluirile controversate în legătură cu familia regală britanică, care se regăsesc în volumul său de memorii Spare, potrivit unui nou sondaj publicat luni, relatează dpa, potrivit Agerpres. Astfel, 64% au o părere negativă despre ducele de Sussex, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată. 

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 17:40

Declaraţiile scandaloase ale prinţului Harry îi scad din popularitate. 64% dintre britanici au o părere negativă despre ducele de Sussex
Declaraţiile scandaloase ale prinţului Harry îi scad din popularitate. 64% dintre britanici au o părere negativă despre ducele de Sussex - Profimedia Images

Aproape două treimi (64%) dintre britanici au o părere negativă despre prinţul Harry, în creştere de la 58% în luna mai, doar un sfert (26%) dintre britanici având o părere pozitivă despre ducele de Sussex, conform sondajului YouGov.

Rezultatele sondajului au fost publicate înaintea publicării volumului său de memorii, intitulat "Spare" ("Rezerva"), care urmează să apară marţi, în care povesteşte că fratele său mai mare William, moştenitorul tronului Marii Britanii, l-ar fi agresat fizic.

Potrivit sondajului, scorul de favorabilitate al prinţului Harry în rândul publicului britanic se află la un minim de -38, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, în timp ce soţia sa, Meghan, a înregistrat un scorul de favorabilite de -42.

Indignare în rândul britanicilor după "atacurile" la adresa familiei regale

Pe acelaşi subiect

În rândul tinerilor britanici cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, proporţia opiniilor pozitive şi negative în legătură cu fiul cel mic al regelui Charles al III-lea este egală (41%).

Sondajul YouGov a fost realizat în rândul a 1.693 de adulţi din Marea Britanie la sfârşitul săptămânii trecute.

Reacţiile din presa britanică alternează între neîncredere faţă de caracterul intim al unora dintre dezvăluirile făcute de Harry în volumul său de memorii, precum pierderea virginităţii şi consumul de droguri, şi indignare faţă de ceea ce este considerat un atac frontal la adresa familiei regale.

În special, dezvăluirile făcute de Harry despre faptul că ucis 25 de luptători talibani în timpul misiunilor sale militare din Afganistan au provocat un scandal uriaş în presa şi societatea britanică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Declaraţiile scandaloase ale prinţului Harry îi scad din popularitate. 64% dintre britanici au o părere negativă despre ducele de Sussex