Antena Meniu Search
x

Video Gaza, lovită de vijelii și ploi torențiale. Un coșmar în plus pentru palestinienii care au rămas fără case şi trăiesc în corturi

Război Israel - Hamas. Cei 86 de români care au scăpat din teroarea războiului sunt în siguranţă, după ce au aterizat ieri în Bucureşti. Aceeaşi soartă îi aşteaptă şi pe alţi 17 români care au ajuns aseară în Egipt. În tot acest timp, Israelul anunţă că a început o operaţiune împotriva Hamas în cel mai mare spital din Fâşia Gaza.

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 09:54

Vezi și

Elena Hasoană, rudă români evacuați: Sunt foarte, foarte fericită. Mulţumesc mult de tot statului român că i-a adus acasă pe copiii noştri. 

Ajunşi în siguranţă, românii au povestit clipele de groază prin care au trecut. 

Mariana, româncă evacuată din Gaza: Cel mai greu moment ... frica când eşti în maşină, pe drum, şi bombardează pe o parte şi pe alta. 

Român evacuat din Gaza: 40 de zile am murit de 4000 de ori. 

Pe acelaşi subiect

Alţi 17 români care au ajuns aseară în Egipt urmează să vină la Bucureşti

Prin clipe de bucurie au trecut şi alţi 17 români care au ajuns aseară în Egipt şi urmează să vină la Bucureşti. În tot acest timp, Israelul susţine că a obţinut controlul asupra fâşiei

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării: Singura noastră datorie este să câştigăm acest război. Victoria înseamnă că Fâşia Gaza nu va mai fi o ameninţare militară, că Hamas va înceta să mai existe şi dacă va apărea orice fel de ameninţare vom putea să acţionăm împotriva ei. 

În cel mai mare spital din Gaza, medicii au săpat o groapă

Armata a anunţat în timpul nopţii că a început o operaţiune în cel mai mare spital din enclavă, Shifa, iar Casa Albă a declarat că are informaţii cum că centrul chiar este folosit de Hamas pentru a desfășura operațiuni militare. Aici, realitatea este însă una devastatoare. Medicii au fost nevoiţi să sape o groapă comună pentru aproape 200 de pacienţi care nu au mai avut nicio şansă de salvare. 

Tom Potok, doctor spitalul European: Un tânăr şi-a pierdut întreaga familie şi avea arsuri pe 40% din corp. Eram prinşi între ciocan şi nicovală. Dacă nu îl operam, putea muri din cauza infecţiei. Dacă îl operam, putea muri din cauza pierderii de sânge. 

Organizaţia Naţiunilor Unite spune că un singur spital din nord mai este funcţional şi doctorii se află într-o situaţie fără precedent. Mai există numai două săli de operaţie, trei chirurgi şi provizii de anestezice pentru aproximativ 500 de persoane. O veste bună vine însă din Israel. Pentru prima dată de la începerea războiului, camioanele ONU ar primi 24.000 de litri de combustubil pentru operaţiunile din Fâşie. În Gaza, seara a venit cu ploaie şi vânt, un coşmar pentru palestinienii care au rămas fără case şi trăiesc acum în corturi. 

Desculţi sau încălţaţi numai cu nişte papuci, oamenii au profitat de apa de ploaie pentru a-şi mai potoli puţin setea, iar copiii s-au adăpostit pe unde au putut. 

Marş de cinci zile de la Tel Aviv la Ierusalim

Familiile ostaticilor luaţi de Hamas au plecat pe jos într-un marş de cinci zile de la Tel Aviv la Ierusalim pentru a cere acţiuni concrete pentru eliberarea celor dragi. 

Le cer lui Benjamin Netanyahu și membrilor guvernului să ne dea răspunsuri!

Rudele au cerut demisia premierului, totul în timp ce Israelul susţine că s-au făcut progrese pentru eliberarea celor răpiţi şi că o înţelegere poate apărea în următoarele două zile, spun unele surse. La Washington DC, aproape 300.000 de persoane s-au adunat în cel mai mare eveniment pro-Israel din istoria Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Gaza, lovită de vijelii și ploi torențiale. Un coșmar în plus pentru palestinienii care au rămas fără case şi trăiesc în corturi