Antena Meniu Search
x

Legendarul Cirque du Soleil a apus din cauza pandemiei

Pandemia a făcut prima victimă celebră în lumea divertismentului. După aproape patru decenii de existenţă, legendarul Cirque du Soleil a apus.

de Redactia Observator

la 03.07.2020, 14:09

Vezi și
  • Cirque du Soleil a fost o organizație profitabilă.
  • Reprezentanţii firmei spun că nu au decât să îşi ceară insolvenţa.

După ce a acumulat datorii uriaşe pentru că a fost nevoită să anuleze toate spectacolele din cauza crizei sanitare, compania canadiană, care a dus circul la rang de artă, s-a văzut nevoită să îşi ceară insolvenţa şi să concedieze aproape 95% dintre angajaţii săi, majoritatea artişti. Chiar şi aşa planurile de revenire sunt măreţe, la fel ca spectacolele.

Cu toate spectacolele din ultimele trei luni anulate forţat din cauza pandemiei şi venituri zero, reprezentanţii firmei spun că nu au altă soluţie pentru a proteja interesele companiei, decât să îşi ceară insolvenţa. Au strâns deja datorii de aproape un miliard de dolari, ceea ce înseamnă că au pierdut tot venitul acumulat din show-urile de anul trecut.

În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizație profitabilă, cu un succes răsunător. Cu toate acestea, din cauză că am avut zero venituri după ce a trebuit să ne anulăm spectacolele, dată fiind pandemia de COVID-19, conducerea a trebuit să acționeze decisiv pentru a proteja viitorul companiei.

În prezent însă, peste 3 mii de angajaţi au rămas fără loc de muncă. Legendarul circ ar fi trebuit să aibă în această perioadă cel puţin 6 spectacole în Las Vegas şi alte 10 în cadrul unui turneu internaţional. Acum Cirque du Soleil are nevoie de ajutor.

Cunoscuta companie cu sediul în Montreal urmăreşte o reeşalonare a datoriilor sale prin intermediul ajutorului oferit de guvernul canadian şi de firmele private.

Până atunci va sta pe bară, dar nu îşi pierde speranţa. Cirque du Soleil se aşteaptă să iasă din procesul de restructurare.

E drept, un pic mai slăbit, cu aproximativ o mie de angajaţi în primă fază, dintre cei peste 4 mii pe care îi avea până acum. În plus, spectacolele internaţionale de circ contemporan ar putea reveni din 2021, dacă situaţia o va permite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Legendarul Cirque du Soleil a apus din cauza pandemiei