Antena Meniu Search
x

Noua Zeelandă închide cel mai mare oraș din țară, după apariţia a trei cazuri noi de Covid-19

Noua Zeelandă închide cel mai mare oraș din țară, pentru următoarele trei zile, după apariția a trei noi cazuri de infecție cu noul coronavirus. ”Amintiți-vă că am mai trecut prin asta, deci știm foarte bine cum să depășim situația”, a anunțat premierul Jacinda Ardern.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.02.2021, 16:11

Noua Zeelandă închide cel mai mare oraș din țară, după apariţia a trei cazuri noi de Covid-19
Noua Zeelandă închide cel mai mare oraș din țară, după apariţia a trei cazuri noi de Covid-19 - Getty Images
  • Toate restaurantele şi locurile publice vor fi închise pentru trei zile.
  • Cele trei cazuri de Covid-19 au apărut într-o familie.

Duminică, de la miezul nopții, Auckland intră în carantină de nivelul trei pentru următoarele trei zile, în timp ce restricțiile vor fi reintroduse treptat și în alte părți din Noua Zeelandă, după ce au fost raportate trei cazuri noi de coronavirus.

Premierul Jacinda Ardern a declarat că Guvernul adoptă o abordare prudentă a cazurilor și acționează sub ipoteza că acestea implică tulpini noi, mai transmisibile ale virusului. Sursa infecțiilor nu este încă cunoscută, scrie The Guardian.

Începând de la miezul nopții, oamenii vor fi nevoiți să lucreze de acasă acolo unde este posibil, iar școlile vor fi deschise doar pentru copiii celor care lucrează în domenii esențiale. 

Restul țării va fi plasat la nivelul 2 de restricții pentru aceeași perioadă de timp, cu limite la adunările în masă și purtarea obligatorie a măștilor de protecție în mijloacele de transport public. 

Revizuirea măsurilor va avea loc la fiecare 24 de ore, potrivit lui Ardern.

Mamă, tată şi fiică, infectaţi cu coronavirus

Restricțiile au fost anunțate după ce trei membri ai unei familii din Auckland - mamă, tată și fiică - au primit rezultate pozitive la testele de Covid în acest weekend.

Mama lucrează la departamentul de spălătorie al LSG Sky Chefs, unul dintre cei mai mari furnizori de catering din lume, din Mangere. Testarea Covid-19 s-a desfășurat la locul de muncă.

Dr. Ashley Bloomfield, directorul general al Sănătății din Noua Zeelandă, a declarat că familia a urmat procedurile corecte prin autoizolare atunci când au apărut simptome ale infecției cu Covid.

Fiica este elevă la liceul Papatoetoe, care va fi închis luni și marți. Cinci profesori și 28 de elevi sunt considerați contacți apropiati, iar toți ceilalți elevi și personalul școlii sunt contacți „întâmplători”, însă tuturor li s-a cerut să se autoizoleze, a spus directorul școlii, Vaughan Couillault.

Facilitățile de testare vor fi furnizate la școală în timpul săptămânii. 

Au fost urmărite și contacte ale tatălui, un meseriaș.

Jacinda Ardern a spus că „nu există încă o imagine completă” a focarului și că oficialii așteaptă rezultatele testelor, precum și informații din secvențierea genomului.

Decizia de a introduce restricții mai dure nu a fost „luată cu ușurință”, a spus Ardern, adăugând că este conștientă de impactul lor economic. 

Toate restaurantele şi locurile publice, închise pentru trei zile

Timp de trei zile, locurile publice, cum ar fi bibliotecile, muzeele, cinematografele, food court-urile, sălile de sport, piscinele, locurile de joacă și piețele se vor închide în Auckland, la fel și afacerile care nu pot asigura distanțarea fizică.

Supermarketurile și stațiile de benzină vor rămâne deschise, iar adunările de până la 10 persoane sunt permise doar pentru nunți și înmormântări.

Noile cazuri apar la o zi după primul deces în cinci luni al unui pacient bolnav de Covid în Noua Zeelandă, deși decesul nu este încă tratat oficial ca fiind legat de infecția de coronavirus. Sâmbătă, Bloomfield a declarat că o persoană cu o afecțiune gravă a testată pozitiv la coronavirus în timp ce se afla în izolare obligatorie și a murit după ce a fost mutată la spitalul North Shore din Auckland.

”Știu că toți simțim la fel când se întâmplă asemenea lucruri, cu toții avem acel sentiment de „nu din nou”. Dar amintiți-vă că am mai trecut prin asta, deci știm foarte bine cum să depășim situația, iar asta e posibil doar împreună”, a transmis premierul Jacinda Ardern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Noua Zeelandă închide cel mai mare oraș din țară, după apariţia a trei cazuri noi de Covid-19