Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiţă de 9 ani a murit în somn, la 3 zile după ce a fost infectată cu Covid, în Texas

Durere cumplită pentru o familie, după ce fetiţa lor de doar 9 ani a murit în somn, la trei zile după ce a fost declarată pozitiv Covid-19.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.02.2021, 13:09

  • A murit la 3 zile după ce a fost confirmată pozitiv
  • Fetiţa s-a simţit epuizată cu câteva ore înainte să moară

În primele ore ale zilei de 2 februarie, Makenzie Gongora, în vârstă de 9 ani, din San Antonio, Texas a murit pe neașteptate după ce fusese băgată în pat de mama ei, Kristle Gongora. Familia şi apropiaţii îi plâng dispariţia, la trei zile după ce micuţa fusese testată pozitiv cu Covid-19.

Fetiţa de clasa 9 ani s-a stins în doar 3 zile

Erica Gongora, mătuşa fetei, din partea tatălui, a declarat pentru People că Makenzie se plânsese de uşoare dureri de cap şi de stomac în data de 29 ianuarie când a fost dusă la şcoală. Personalul medical al şcolii i-a luat temperatura copilei şi au aflat că are febră.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO A ACESTUI ARTICOL PENTRU A VEDEA ÎNTREAGA FAMILIE

Mătuşa din partea mamei, Victoria Southworth, în vârstă de 37 de ani din Boonville, Missouri, a povestit că în acea zi mama fetei a dus-o la Brooke Army Medical Center pentru a i se face un test Covid-19 şi câteva analize pentru grijă. În timp ce analizele pentru streptococ şi gripă au ieşit negative, cel de covid a ieşit pozitiv.

"Kenzie nu a avut probleme respiratorii, nu avea niciun semn grav, toate simptomele erau uşoare", a povestit Victoria Southworth.

“Doctorii i-au spus cumnatei mele să o ia acasă şi să îi ofere confortul necesar, să îi monitorizeze febra, iar dacă aceasta trece peste un anumit punct sau dacă apar alte probleme majore să o aducă înapoi la spital. Nu a avut nicio problemă cu respiraţia, nu părea obosită sau ceva de genul acesta, în acel moment” a adăugat şi Erica.

Ambele mătuși au spus că în următoarele zile simptomele ei au fost uşor de gestionat şi nu au avut niciun motiv de îngrijorare.

Fetiţa s-a simţit epuizată cu câteva ore înainte să moară

Pe 1 februarie, Erica a povestit că fetiţa s-a plâns înainte să fie pregătită de culcare pentru că se simţea epuizată, motiv pentru care mătuşa ei a băgat-o în pat devreme în acea seară.

„Cumnata mea a verificat-o apoi în timpul nopţii şi şi-a dat seama că nu mai respiră şi nu reuşea să-i găsească pulsul”

Familia lui Makenzie a dezvăluit că nu știa de niciun fel de condiții preexistente pe care să le fi putut avea fetiţa, astfel încât boala să i se manifeste atât de puternic, ci doar era puţin mai mică, firavă pentru vârsta ei.

“Întreaga comunitate care aparţine de şcoala elementară Scarborough este întristată de pierderea micuţei Makenzie Gongora, aflată în clasa a IV-a. Gândurile noastre sunt alături de familia ei în aceste momente dificile” a declarat directorul districtului şcolar din Northside, Texas, în numele şcolii elementare Scarborough.

Amintită de familie ca o domnișoară plină de viață, veselă, strălucitoare, Makenzie era pasionată de modă, haine, îi plăcea să gătească şi să se joace alături de prietenii ei. Iubea viaţa şi avea ani întregi înainte, dar totul s-a spulberat în doar 3 zile.

Fetiţa a murit în ziua de naştere a tatălui

La scurt timp după, Victoria a creat o campanie GoFundMe, prin care a strâns deja peste 60.000 de dolari, o sumă dublă faţă de cât doreau să strângă, bani care să ajute familia să pregătească toate cele necesare pentru înmormântare. Potrivit detaliilor lăsate pe pagină, copila şi-a dat ultima suflare de ziua de naştere a tatălui ei.

Mai târziu în după-amiaza zilei în care a murit Makenzie, întreaga familie s-a testat pentru Covid, reieşind că tatăl şi sora de 8 ani erau de asemenea infectaţi cu Sars-Cov 2.

Pe lângă încercarea de a-și gestiona durerea, părinții lui Makenzie vor să facă tot ce pot pentru a se asigura că nu își pierd și al doilea copil din cauza virusului, potrivit Today.

În prezent, familia Makenzie așteaptă mai multe informații despre cauza ei de deces. Potrivit surorilor ambilor părinți, trupul neînsufleţit a fost trimis la un laborator din Dallas, Texas, pentru a i se face autopsia.

“Sperăm că asta ne va oferi răspunsuri, vrem să ştim dacă moartea a fost complet legată de Covid sau nu are de-a face cu virusul şi a murit din alte cauze. Vrem doar să ştim, a existat ceva care să-i fi putut salva viaţa?”

După ce vor veni rezultatele autopsiei, corpul lui Makenzie va fi trimis înapoi la San Antonio. Odată ce carantina se va termina, familia intenționează să o îngroape la cimitirul național Fort Sam Houston.

„Părinţii au urmat toate regulile de protecţie, inclusiv medicii sunt nedumeriţi cum de Makenzie a fost infectată” a mai adăugat una dintre mătuşi.

Mătușile lui Makenzie doresc ca povestea ei să îi facă pe oameni să conştientizeze că, deşi copiii nu reacţionează la boli severe, în privinţa Covid-19 se pot îmbolnăvi grav.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O fetiţă de 9 ani a murit în somn, la 3 zile după ce a fost infectată cu Covid, în Texas