Antena Meniu Search
x

Ruşii au avansat cu aproape 3 km la nord de Donețk, susţine un analist german. ISW: Oraşul Bahmut este în bătaia artileriei ucrainene

Război în Ucraina. Ruşii ar fi avansat cu aproape 3 km în nordul regiunii Donețk și ar fi recapturat părți din localitatea Torske, care a fost eliberată de armata ucraineană în octombrie 2022, relatează analistul militar german Julian Röpcke. De partea cealaltă, experţii de la Institutul pentru Studiul Războiului susţin că sunt semnale că acțiunile contraofensive ale ucrainenilor ameninţă controlul ruşilor asupra oraşului Bahmut. 

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 16:22

Ruşii au avansat cu aproape 3 km la nord de Donețk. Oraşul Bahmut, sub controlul artileriei ucrainene
- Twitter

Ruşii au avansat cu aproape 3 km în nordul regiunii Donețk și au recapturat părți din localitatea Torske, care a fost eliberată de armata ucraineană în octombrie 2022. Forţele ucrainene folosesc proiectile neghidate pentru a lovi satul ceea ce indică o retragere mai mare în zonă, potrivit analistului militar german Julian Röpcke. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

ISW: Oraşul Bahmut, în bătaia artileriei ucrainene

Think tank-ul american, cu sediul în Washington, Institutul pentru Studiul Războiului, evaluează în actualizarea de marţi a situaţiei de pe front că acțiunile contraofensive ale Ucrainei în direcția Bahmut ar putea amenința în mod credibil controlul ruşilor asupra oraşului.

Pe acelaşi subiect

"Oficialii ucraineni au declarat că au obţinut control de foc asupra Bahmutului și a liniilor de comunicație la sol din jurul orașului. Atât surse ucrainene, cât și ruse au indicat în ultimele zile că Ucraina câștigă teren în zona Bahmut și pe flancurile sale de sud-vest, inclusiv zone de teren care pot oferi forțelor ucrainene avantaje de foc (de artilerie).

Semnale persistente din partea oficialilor ucraineni cu privire la intențiile ucrainenilor la Bahmut și îngrijorarea clară în rândul bloggerilor militaru ruşi cu privire la care ar putea fi această intenție sugerează că acțiunile contraofensive ale Ucrainei în această direcție ar putea amenința în mod credibil controlul ruşilor în Bahmut" apreciază ISW. 

Armata ucraineană: Trupele noastre au preluat controlul asupra principalelor dealuri din jurul Bahmut

"În Bahmut, apărătorii noștri țin de câteva zile sub foc de artilerie intrările, ieșirile și mișcarea inamicului în oraș. Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că, în procesul de înaintare, trupele noastre au preluat controlul asupra principalelor dealuri din jurul Bahmutului" a anunţat noaptea trecută pe Telegram ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Ganna Maliar.

"În cursul săptămânii trecute, inamicul a lansat 39 de rachete și 334 de lovituri aeriene asupra Ucraine. În cursul săptămânii, datorită îmbunătățirii poziției operaționale tactice şi alinierii liniei de front, zona eliberată din est a ajuns la 24 km pătraţi, în creştere cu 4 km pătraţi. În ultima săptămână a fost înregistrată o creștere a numărului de bombardamente până la 7.184 în direcția de est. Inamicul a folosit 343.402 obuze de artilerie și rachete împotriva noastră.

Pe frontul de sud, ca urmare a acțiunilor ofensive din anumite zone, ne apropiem de linia de apărare a inamicului. Zona totală eliberată este de 168,6 km pătraţi. A crescut cu 10,2 km pătraţi într-o săptămână. Aici în ultima săptămână au fost înregistrate 4.318 bombardamente inamice în direcția Tavria. În ultima săptămână, apărătorii noștri au efectuat peste 79 de lovituri asupra zonelor cu concentrare de personal inamic, 8 puncte de control, 17 stații electrice, 11 depozite de muniții, 24 de sisteme de rachete antiaeriene, 39 de drone iraniene de tip Shahed-131 şi 136", a mai transmis oficialul ucrainean. 

Rybar: Peste 10.000 de soldaţi ruşi aduşi să întărească apărarea în direcţia Vremivka

Rybar, un influent canal de Telegram, condus de un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, susţine că în "punga de la Vremivka",  care se află la 10 km de principalele linii fortificate ruseşti din Zaporojie, a avut loc o redistribuire de întăriri pe scară largă după ce ucrainenii au reușit să-i împingă pe ruşi din Rivnopol și să "niveleze" linia frontului în zona Makarivka. Potrivit lui Rybar, peste 10.000 de soldaţi ruşi sunt concentrați aici în zonele din spatele liniei de front.

"Trupele ruse au lansat din nou pe 10 iunie atacuri cu rachete asupra unor ţinte inamice din mai multe regiuni ale Ucrainei. Au fost lovite hangare cu echipamente și muniție de pe aerodromul militar Kulbakino din Nikolaiev. Locuitorii orașului Kramatorsk, aflat în zona ocupată de Doneţkului, au raportat și ei explozii puternice. Potrivit unor informaţii, un atac precis a distrus un depozit de muniție de pe teritoriul unei uzine de mașini.

În direcția Soledar, după atacuri nereușite în apropiere de Rozdolivka, forţele ucrainene și-au redus activitatea și se regrupează. Artileria rusă împiedică aici în mod activ acumularea de rezerve, lovind locurile cu concentrare mare de personal ale inamicului.

O situație similară persistă în zona Bahmut, unde ambele tabere se pregătesc pentru noi lupte aprige. Forţele ucrainene nu au încetat să atace înălțimile tactice de lângă satul Klișchiivka, încercând să spargă apărarea orașului, din sud.

În sectorul Avdiivka, trupele ruse continuă să desfășoare bătălii poziţionale și să lovească locurile unde sunt concentrate forţe ale inamicului. Artileria rusă a reuşit aici să obţină control de foc asupra ultimei rute de aprovizionare pentru forţele ucrainene aflate în oraş. 

În sectorul Vremivka, ucrainenii au lansat o ofensivă pozițională. Cele mai aprige lupte se duc în zona Balka Hrusheva, unde inamicul încearcă de câteva zile să ocupe o poziţie.  În sectorul Orikhiv, unitățile ucrainene au tăiat apărarea rusă la nord-est de Robotine. Trupele ruse trag în inamic și lansează contraatacuri pentru a recâștiga controlul asupra teritoriilor pierdute" se arată în actualizarea situaţiei de pe front prezentată de Rybar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ruşii au avansat cu aproape 3 km la nord de Donețk, susţine un analist german. ISW: Oraşul Bahmut este în bătaia artileriei ucrainene