Antena Meniu Search
x

Ucraina începe recrutarea rezerviștilor cu vârsta între 18 și 60 de ani. Ce pățesc cei care refuză

Forţele armate ucrainene anunţă miercuri un plan de recrutare a rezerviştilor, pe fondul unor temeri cu privire la o escaladare militară din partea Moscovei, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 12:37

Ucraina începe recrutarea rezerviștilor cu vârsta între 18 și 60 de ani. Ce pățesc cei care refuză
Ucraina începe recrutarea rezerviștilor cu vârsta între 18 și 60 de ani. Ce pățesc cei care refuză - Profimedia Images

”Recrutarea îi priveşte pe rezerviştii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani”, iar ofiţeri şi militari din cadrul rezervei operaţionale urmează să se prezinte la unitatea de care aparţin în cazul în care este nevoie, anunţă Forţele terestre ucrainene, pe Facebook. ”Recrutarea începe azi (miercuri). Durata maximă a serviciului este de un an”, potrivit aceleiaţi surse.

Refuzul poate fi sancționat

Ucraina are peste 200.000 de rezervişti şi peste 250.000 de membri ai forţelor armate regulate.

Refuzul prezentării la această mobilizare fără un motiv plauzibil poate fi ”sancţionat administrativ şi penal”, precizează forţele armate ucrainene. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus, însă, marţi, într-un discurs televizat, o ”mobilizare generală”.

Pe acelaşi subiect

Kievul şi-a înemnat tot miercuri cetăţenii să părăsească Rusia cât mai rapid, într-un context de ”intensificare a agresiunilor Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat într-un comunicat Ministerul ucrainean de Externe.

Ucrainenii, avertizați să părăsească Rusia

Aproape trei milioane de ucraineni trăiesc în Rusia, potrivit unor estmări ucrainene.

Rusia a anunţat marţi evacuarea diplomaţilor ruşi din Ucraina şi a acuzat autorităţile ucrainene de faptul că nu fac ceea ce este necesar pentru a le asigura protecţia.

Aceste decizii intervin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor ucrainene separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, care alimentează temeri cu privire la o ofensivă militară rusă ulterioară.

Parlamentul rus a aprobat marţi ca Kremlinul să desfăşoare armata rusă în teritoriile secesioniste proruse din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina începe recrutarea rezerviștilor cu vârsta între 18 și 60 de ani. Ce pățesc cei care refuză