Video Vaccinul Pfizer opreşte transmiterea coronavirusului. Noi studii arată că cei vaccinaţi nu mai transmit boala
Pentru prima dată, un studiu realizat pe scară largă arată că vaccinul Pfizer opreşte transmiterea coronavirusului. Vestea bună este un motiv în plus de bucurie pentru israelieni care se bucură de prima zi de relaxare a măsurilor.
Cu muzică, baloane şi fără măşti, israelienii s-au întors în sălile de fitness
Noi studii arată că cei vaccinaţi nu mai transmit boala. Rata de răspândire a virusului în Israel a scăzut semnificativ după administrarea celei de-a doua doze a vaccinului. Economia revine la viaţă, după ce mai bine de patru milioane de israelieni au fost vaccinaţi, aproape jumătate din populaţia ţării. Iar efectele vaccinării se văd şi la noi.
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: "Cazurile de posibile infecţii asimptomatice sunt scăzute semnificativ după prima doză. Să nu mai vorbim de cea de-a doua doză. Şansele sunt destul de mici să ne îmbolnăvim ca să fim un posibil risc pentru cei din jurul nostru"
Studiile realizate în Israel, pe 1,7 milioane de oameni imunizaţi, arată şi că vaccinul Pfizer a redus riscul de deces cu 98.9%. În plus, are o eficacitate de 95.8% în prevenirea îmbolnăvirii de coronavirus. Din 857 de pacienţi spitalizaţi cu covid-19 în Israel, mai puţin de 300 au forme grave şi sunt conectaţi la ventilatoare. Medicii observă schimbarea şi în spitalele din România.
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: "Nu avem nicio persoană îmbolnăvită dintre cei care au beneficiat de vaccin. Această stare de confort vine şi peste o scădere a numărului de pacienţi internaţi în institut în această perioadă. Sunt veşti încurajatoare şi veşti care ne fac să sperăm că prin vaccinare vom putea să ne reluăm viaţa normală"
Epidemiologii sunt optimişti că vaccinurile Moderna şi AstraZeneca vor avea date similiare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰