Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vremea extremă face prăpăd în toată lumea. O furtună de zăpadă a ucis o femeie, în Italia; Cehia şi Austria se pregătesc pentru inundaţii de proporţii

Vremea extremă continuă să facă prăpăd în toată lumea! În Italia, o turistă a murit după ce a fost prinsă într-o furtună de zăpadă, iar ţara se pregăteşte acum pentru mai multe zile cu ploi. Europa Centrală este vizată de ciclonul Boris, Cehia şi Austria urmând a fi cele mai afectate. Şi în Maroc ploile torenţiale au făcut ravagii.

de Redactia Observator

la 14.09.2024 , 11:38

Valul rece care a acoperit Italia a dus la o serie de fenomene meteorologice extreme. Curajoşii care au vrut să profite de prima zăpadă au plecat în drumeţii chiar dacă nu erau echipaţi corespunzător. Pentru o turistă de 57 de ani, plimbarea a fost însă fatală. Femeia a fost prinsă, alături de partenerul ei, într-o furtună de zăpadă în Val Gardena. 

Hubert Moroder, director serviciul de urgenţă: Ea intrase deja în şoc hipotermic, stătuse acolo prea mult timp, nu se mai putea mişca. Şapte dintre noi am urcat echipaţi cu corturi, ceai, haine, dar, după scurt timp, ea a făcut stop cardiac. 

Restul Italiei va fi încercat câteva zile cu temperaturi reci, ploi şi rafale puternice de vânt. 

Vezi și

Europa Centrală se pregăteşte pentru ploi torenţiale provocate de ciclonul Boris

Pe acelaşi subiect

Între timp, Europa Centrală se pregăteşte pentru ploi torenţiale provocate de ciclonul Boris. Oficialii din Praga au început deja pregătirile pentru inundaţiile puternice, unele zone putând înregistra până la 400 de litri de apă pe metru pătrat în următoarele zile. Mai mult, localnicii au fost rugaţi să nu-şi mai parcheze maşinile pe străzi după ora şapte seara pentru a evita pagubele majore. 

Petr Fiala, premierul Cehiei: Deşi credem că situaţia nu va fi atât de tragică, trebuie să fim pregătiţi pentru cele mai rele scenarii. Nimeni altcineva nu va fi responsabil şi de aceea procedăm aşa cum procedăm. 

Aceleaşi fenomene sunt aşteptate şi în Austria care se pregăteşte să înregistreze aproximativ 200 de litri de apă. Meteorologii avertizează că, în acest weekend, este alertă de ploi, vânt şi ninsoare, dar pot exista şi alunecări de teren. 

Nu doar Europa este încercată de vreme extremă. Ploi puternice au devastat şi ieri sudul Marocului, iar inundaţiile au ucis, în ultimele zile, 18 persoane. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Vremea extremă face prăpăd în toată lumea. O furtună de zăpadă a ucis o femeie, în Italia; Cehia şi Austria se pregătesc pentru inundaţii de proporţii