Antena Meniu Search
x

Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă

Cei care în cursul anului nu au fost tocmai cuminți, în aceste zile vor încerca să facă tot posibilul ca Moșul să nu le aducă o nuielușă, ca simbol al faptului că nu au fost pe placul lui

Cei care în cursul anului nu au fost tocmai cuminți, în aceste zile vor încerca să facă tot posibilul ca Moșul să nu le aducă o nuielușă, ca simbol al faptului că nu au fost pe placul lui

Spre deosebire de Moș Crăciun, Moș Nicolae nu se arată la față. Este o ușurare, dar și o mare teamă pentru cei mici. Dacă Moș Crăciun le cere să le spună o poezie sau un cântecel și îi întreabă direct dacă au fost sau nu cuminți, pe Moș Nicolae nu trebuie să-l încânte în niciun fel.

Sfântul Nicolae, iubitor și protector al copiilor

Sfântul Nicolae este un iubitor și un protector al copiilor din întreaga tradiție creștină. Astfel, Sfântul Nicolae nu este un personaj de care cei mici să se teamă, ci este un protector al copiilor și îi ajută pe cei care se roagă lui. Este, din păcate, o greșeală frecvență a părinților care le insuflă celor mici, fără să-și dea seamă, spaimă de Moș Nicolae, fără să înțeleagă că este în natură copiilor să facă tot felul de năzdrăvănii. Mai bine ar fi că ei să fie învățați să-și aducă aminte de Sfântul Nicolae pe parcursul întregului an și nu doar în ziua de 6 decembrie.

De Sfântul Nicolae peste 800 000 de români își sărbătoresc ziua numelui

Peste 800.000 de români își sărbătoresc onomastică de Sfântul Nicolae. Din totalul persoanelor care poartă aceste nume, aproape 538.500 sunt bărbați (Nicolae, Niculai, Nicușor, Niculae, Nicu, Nicula, Nicoara), iar aproximativ 280.000 sunt femei (Nicoleta, Niculina, Neculiță, Nicolina, Nicola)".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă