Antena Meniu Search
x

Consilier PSD, derapaj la adresa lui Clotilde Armand: „În Franța, era răpită și violată zile în șir”. CNCD s-a autosesizat

Consilierul județean PSD Vrancea, Ioan Micu, riscă să fie exclus din partid după ce a scris, într-un comentariu pe Facebook, referitor la agresiunea invocată de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, că aceasta „în Franţa era răpită şi violată zile în şir”. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.06.2021, 14:15

Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei
Consilier PSD, derapaj la adresa lui Clotilde Armand: „În Franța, era răpită și violată zile în șir”. CNCD s-a autosesizat - Ioan Micu/Facebook

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării Asztalos Csaba a afirmat, joi pentru News.ro, că CNCD s-a autosesizat cu privire la declaraţia consilierului judeţean PSD Vrancea Ioan Micu care a spus despre Clotilde Armand că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir”.

„Am dispus autosesizare. O să cităm părţile, întrebăm părţile cu privire la subiectul plângerii sau autosesizării, după care vom adopta o decizie. Probabil într-o lună, cam aşa. Putem să dăm amendă contravenţională, dacă considerăm că a depăşit limita libertăţii de exprimare şi a încălcat demnitatea umană în acest caz. Putem să dăm amendă începând de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei”, a afirmat Asztalos Csaba.

La o postare pe Facebook a liderului deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu despre agresiunea la un semafor a unui individ care i-a bătut cu pumnii în maşină şi a strigat la Clotilde Armand, consilierul judeţean PSD Vrancea Ioan Micu a comentat că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir, aoleu stai că asta-i convenea bebeluşei albe de Guadalupe”.

Reacția Organizaţiei PSD Vrancea la declarațiile lui Ioan Micu

Pe acelaşi subiect

Organizaţia PSD Vrancea a anunţat miercuri seară că se dezice total de comentariul ”făcut în nume personal” de consilierul judeţean Ioan Micu.

”PSD Vrancea nu acceptă sub nici o formă şi în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea dl. Ioan Micu din organizaţia judeţeană a PSD Vrancea”, a precizat preşedinte interimar al organizaţiei PSD Vrancea, deputatul Nicuşor Halici.

În replică la postarea lui Micu, liberalul Cătălin Toma, preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, a precizat că Ioan Micu „a depăşit orice limită a bunului simţ în ceea ce priveşte exprimarea pe paginile de socializare”.

„Consilierul judeţean PSD Ioan Micu a depăşit orice limită a bunului simţ în ceea ce priveşte exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul sectorului I al Capitalei, ”aplaudând” indirect modul în care aceasta a fost agresată în Bucureşti.  «În Franţa era răpită şi violată zile în şir». Acesta este comentariul incalificabil postat de Micu, personaj care şi-a dat arama pe faţă, oferind publicului măsura  caracterului său îndoielnic. În condiţiile în care Ioan Micu este consilier judeţean, gestul său afectează şi imaginea instituţiei, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi că nu se ştie prea bine), sancţionarea membrului social-democrat pentru derapajul de care a dat dovadă.  Trebuie să ne delimităm clar de astfel de ieşiri necontrolate. Respectul şi decenţa trebuie să primeze indiferent de culoarea politică a celor care ajung să aibă opinii contrare”, a scris Cătălin Toma, pe Facebook. 

Clotilde Armand, agresată în trafic, la semafor

Clotilde Armand a susţinut că a fost agresată în trafic miercuri dimineaţă, când la stopul unui semafor un bărbat agresiv a venit spre maşina sa, a început să lovească cu pumnii în geam şi a încercat să-i deschidă uşa de mai multe ori.

„Guys, sunteţi tot mai penibili. Nu mă intimidaţi”, este mesajul primarului Sectorului 1 către cei pe care îi supectează că s-ar afla la originea incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Consilier PSD, derapaj la adresa lui Clotilde Armand: „În Franța, era răpită și violată zile în șir”. CNCD s-a autosesizat