Video

Florin Cițu: Standard&Poor's a modificat perspectiva economiei României de la negativă la stabilă. Eroii sunt companiile private, antreprenorii

De Redactia Observator.
Publicat: 17.04.2021, 11:14.
Actualizat: 17.04.2021, 11:17

În urma îmbunătăţirii perspectivei de către agenția americană Standard & Poor's, premierul Florin Cîțu a declarat, sîâmbătă, că "această coaliție condusă de PNL, din care fac parte și USR PLUS și UDMR, condusă de un premier liberal a câștigat încrederea partenerilor străini".

Premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu

Facebook

"Agenția de rating Standard & Poor`s a păstrat ratingul de țară, dar a modificat perspectiva de la negativ la stabil. Eroii sunt companiile private, antreprenorii. Ei au dus greul și cu care m-am consultat de foarte multe ori. Pentru toate acestea le mulțumesc.

Această coaliție condusă de PNL, din care fac parte și USR PLUS și UDMR, condusă de un premier liberal a câștigat încrederea partenerilor străini. Am reușit să stabilizăm economia în condițiile în care, așa cum am promis, nu am mărit vreo taxă și nu am introdus vreo alta.

Anul trecut, ca ministru am cerut să aveți încredere în mine că voi lua măsurile cele mai bune de revenire rapidă a economiei. Așa s-a întâmplat. La începutul acestui an, ca premier, am promis că voi lua decizii care vor duce la schimbarea perspectivei de țară negativ la stabil. Această decizie arată că programul nostru liberal asigură stabilitatea primăriei. Am construit bugetul pentru eliminarea risipei banului public", spune Cîțu.

Membrilor Guvernului, Florin Cîțu le-a transmis: "aveți obligația să aplicați reformele rapid, pentru bunăstarea tuturor românilor".

"Economia liberală este singura care poate asigura un trai mai bun românilor. Am făcut toate aceste lucruri în condițiile în care PSD ne-au pus piedici și obstacole. Astăzi, cred că până și Ciolacu înțelege că am făcut bine. PSD rămâne principalul inamic.

Vă încurajez pe toți să vă vaccinați, doar așa putem reveni la normalitate cât mai curând", a declarat, sâmbătă, șeful Executivului.

Agenţia de rating Standard & Poor's a anunţat îmbunătăţirea perspectivei de la "negativ" la "stabil" aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută. ”Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de această agenţie din noiembrie 2013”, a transmis, vineri seară, Ministerul Finanţelor. ”Veşti fantastice pentru români”, a scris și premierul Florin Cîţu, pe Facebook.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.