Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: Vom găsi o soluţie bună pentru criza politică din România. Transmiteţi acest mesaj în afara ţării

Klaus Iohannis a vorbit despre criza politică din România, la finalul unui mesaj transmis la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române. Le-a cerut diplomaţilor să transmită un mesaj clar că va fi găsită o soluţie pentru criza politică din România şi că ţara noastră nu va deraia de la angajamentele luate.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.09.2021, 13:43

Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, spune că va fi identificată o soluţie bună pentru criza politică din România.

"Înainte de a încheia, vreau să fac câteva referiri și la situația politică internă. În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.

România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate!  Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua", a declarat Klaus Iohannis.

Miniştrii USR-PLUS şi-au depus demisiile şi refuză un guvern condus de Florin Cîţu

Pe acelaşi subiect

Miniştrii USR-PLUS și-au dat demisiile, pe fondul crizei politice stârnite de revocarea ministrului Justiţiei Stelian Ion. Președintele USR, Dan Barna, a fost cel care a făcut anunțul, cu toți colegii alături. "Florin Cîțu a dinamitat conștient această coaliție. Miniștrii USR-PLUS se retrag din cabinet. Ne prezentăm demisiile", a declarat acesta.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei de premierul Florin Cîţu, care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. Revocarea a fost determinată de disputa privind avizul pentru Programul Anghel Saligny, destinat comunităţilor locale, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Locul său a fost luat cu mandat de interimat de Lucian Bode, care a doua zi de la numire a avizat programul "Anghel Saligny", după discuţiile cu specialiştii din minister şi înlocuirea unuia dintre aceştia, precum a suspendat şi numirea şefilor de parchete.

USR PLUS a ameninţat cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului dacă PNDL-3 este trecut prin ordonanţă de urgenţă, iar ulterior au şi depus actul împreună cu cei de la AUR: "Pentru ca România să trăiască, este nevoie ca Florin Cîţu să plece''

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au fost convocate până acum de trei ori, vineri searasâmbătă şi luni, însă de fiecare dată moţiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută din lipsă de cvorum.

La şedinţa de luni, reprezentanţii PNL au introdus pe ordinea de zi şi o cerere pentru înfiinţarea unei comisii care să analizeze validitatea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură, moment la care reprezentanţii PSD au părăsit şedinţa. Cererea pentru analizarea semnăturilor a fost respinsă la vot, cu 9 voturi pentru, 7 împotrivă şi 2 abţineri, dintre care una chiar a preşedintelul PNL Ludovic Orban, care a explicat că nu poate accepta "o propunere care nu are bază regulamentară şi constituţională, care amână demersul cu două săptămâni şi care trimite la analiză către o comisie care nu are competenţe în acest sens", pentru care nu a votat împotrivă doar pentru că fusese iniţiată de un coleg de-ai săi.

O nouă şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere a fost convocată pentru marţi, însă nici la aceasta nu a fost cvorum şi a fost suspendată. La finalul acesteia, Ludovic Orban a informat Guvernul despre depunerea unei moţiuni de cenzură, care în termen de cinci zile va fi dezbătută în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis: Vom găsi o soluţie bună pentru criza politică din România. Transmiteţi acest mesaj în afara ţării