Antena Meniu Search
x

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, votată pe 31 august

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a anunțat miercuri pe Facebook că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi votată într-un plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului luni, 31 august 2020.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 26.08.2020, 18:29

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, votată pe 31 august
Marcel Ciolacu a anunțat că moțiunea de cenzură va fi votată luni, 31 august - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
  • Moțiunea a fost depusă cu titlul "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată"
  • Moțiunea a fost semnată de 205 parlamentari, iar pentru a trece în Parlament sunt necesare 233 de voturi

În plină criză sanitară şi înainte de alegerile locale, Guvernul României este pe punctul de a fi demis. PSD a depus a doua moţiune de cenzură împotriva cabinetului condus de Ludovic Orban şi e convins că va strânge voturile necesare pentru a-l demite. 

Moţiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Moțiunea a fost depusă cu titlul "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată".

Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au făcut chermeze în sediul Guvernului, în timp ce toată România era inchisă. Și-au pus rudele în funcții. Trebuie să dea explicații pentru toate tunurile UNIFARM. Trebuie să dea explicații pentru ventilatoare și măști care au fost achitate și nu au fost livrate niciodată. Un Guvern care își fură propriul popor trbebuie să plece. Un Guvern care fraternizează cu interlopii trebuie să plece. Un Guvern care nu respectă legile, nu crește pensiile și alocațiile trebuie să plece. Această moțiune este respectată de peste un milion de români. Fac apel către toate partidele să voteze această moțiune”, spunea Marcel Ciolacu pe 17 august.

Citește și:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Guvernul a contestat la CCR moțiunea de cenzură

Guvernul a sesizat la CCR un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. Părţile implicate în conflict trebuie să transmită până la 1 septembrie punctele de vedere, urmând ca CCR să stabilească o zi pentru şedinţa în care vor fi susţinute opiniile.

Premierul Ludovic Orban spune că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar „şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală. „Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare”, a spus Orban.

Citește și:

Moțiunea de cenzură, criticată de Iohannis

Și președintele României, Klaus Iohannis, a criticat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, spunând că i se pare neavenită.

„Dați-mi voie să vă spun că această moțiune de cenzură mi se pare neavenită. Din motive foare simple si clare. Daca tara este cuprinsă de o epidemie si suntem in criza economica, nu vii din opozitie sa depui motiune de cenzura. Asta arată că acest partid care a depus motiunea, PSD, nu este doar cinic, este si iresponsabil. Nu poti sa vii sa dai jos guvernul ca sa arati propriilor alegatori ca mai esti acolo. PSD cauta probabil solutii pentru baronii care se simt deconectati de la resursele publice. Pe langa asta, exista dubii cu privire la constitutionalitatea aceastui demers. Dupa parerea mea, aici avem o tema care trebuie clarificata. Ce se intampla dupa motiune vom discuta dupa ce se dezbate, discuta, voteaza aceasta motiune”, a precizat Iohannis.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, votată pe 31 august