Antena Meniu Search
x

Video Virgil Popescu va depune plângere penală, după episodul cu George Simion. "Porniri barbare. Nu voi alimenta ura cu ură!"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că va depune plângere penală pe numele lui George Simion, după episodul agresiv din Parlament. Într-un gest fără precedent în Legislativ, liderul AUR l-a luat de gât de față cu parlamentarii şi i-a urlat în faţă că este un hoţ.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 21:46

Vezi și

"Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea", a scris pe Facebook Virgil Popescu.

Virgil Popescu: Nu voi alimenta ura cu ură!

Oficialul susține că regretă episodul, dar că nu îl va alimenta cu ură. "Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv", a precizat ministrul Energiei.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta crede că George Simion trebuie sancționat pentru comportamentul agresiv din Parlamentul României, precizând că va depune plângere penală. "Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!", a scris Popescu, pe contul oficial de Facebook.

Scandal ca pe maidan în plenul Parlamentului. Protagonist: George Simion

Şeful AUR, George Simion, l-a bruscat pe ministrul Energiei. L-a luat de gât şi i-a urlat în faţă că este un hoţ. Gestul a fost atât de brutal încât preşedinţele de şedinţă a oprit dezbaterile.

Niciodată în istoria Legislativului un parlamentar nu şi-a permis să recurgă la gesturi agresive ca să intimideze un ministru. Nici măcar nu sunt prevăzute sancţiuni pentru un astfel de comportament. Procurorii de la Parchetul General vor analiza marți înregistrarea şi vor decide dacă deschid dosar penal. 

După ce l-a şicanat minute în şir din fotoliul de parlamentar, George Simion a renunţat la orice formă de respect pentru instituţia în care a fost ales. S-a dus la tribună şi l-a apucat brutal pe Virgil Popescu de ceafă. Cu cealaltă mână îl strânge de braţ ca să îi blocheze orice mişcare şi îi urlă furios în faţă. Degeaba îi cere preşedintele de şedinţă să oprească atacul, George Simion continuă netulburat. Explozia violentă a avut loc după o replică a ministrului Energiei. 

Convins că l-a pus pe Virgil Popescu la locul lui, George Simion se retrage, doar ca să redevină agresiv. Scandalizat de faptul că un ministru este agresat în plenul Parlamentului, preşedintele de şedinţă a oprit dezbaterile moţiunii simple împotriva lui Virgil Popescu. 

Însă aleşii AUR au părut hotărâţi să continue ce a început liderul lor aşa că l-au urmărit pe ministrul Energiei şi au continuat să-l şicaneze. George Simion s-a lăudat cu derapajul său pe pagina de Facebook. Postarea a strâns zeci de mii de aprecieri și comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Virgil Popescu va depune plângere penală, după episodul cu George Simion. "Porniri barbare. Nu voi alimenta ura cu ură!"