Bani pentru medicii de familie care au performanțe la vaccinare. Proiectul Ordonanței de Urgență

De Daniel Murărescu.
Publicat: 08.02.2021, 14:03.
Actualizat: 08.02.2021, 14:09

Pe masa Guvernului a ajuns un proiect de Ordonanță de Urgență care stabilește câți bani vor primi medicii de familie în timpul campaniei de vaccinare, în funcție de numărul de persoane imunizate înscrise pe listele proprii.

Vaccin anti-Covid

România, în plin proces de vaccinare. Mii de persoane sunt imunizate zilnic

Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni două proiecte de acte normative, printre care şi o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează OUG 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

60 lei/serviciu pentru medicii de familie care vaccinează peste 60% din persoanele înscrise pe liste

Potrivit news.ro, documentul prevede că medicii de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării şi raportării reacţiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează:

"Unităţile sanitare din reţeaua proprie a Ministerului Apărării Naţionale pot organiza centre de vaccinare împotriva COVID-19 care funcţionează în interiorul acestora sau în unităţi militare, în condiţiile prevăzute în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Finanţarea acestor centre se asigură prin transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale", se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență înscris pe ordinea de zi a reuniunii de luni de la Palatul Victoria.

De asemenea, personalul medico-sanitar din centrele de vaccinare, organizate de unităţile sanitare sau de către autorităţile administraţiei publice locale, după caz, are obligaţia să efectueze procesul de vaccinare cu respectarea programării în platforma naţională Rovaccinare, conform fiecărei etape, astfel cum sunt ele stabilite în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului 1.031/2020.

Bilanțul vaccinării în România: peste 650.000 de persoane imunizate

Până la data de 7 februarie 2021 un număr de 656.177 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în România, a transmis Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). O nouă raportare va veni astăzi, în jurul orei 18:00.

La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie.

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns pe 7 februarie la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ''Cantacuzino".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini rare cu Elena Matei din adolescență! Cât de mult s-a schimbat finalista de la Chefi la cuțite / GALERIE FOTO
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 iunie 2021. Berbecii sunt pregătiți să se afirme. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii absolut șocante! Cum s-a sinucis, de fapt, Ionel după ce a omorât-o pe Andreea în fața fetiței de 5 ani
gandul.ro
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț al sportivei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Se întâlnește cu fostul pe ascuns! Toți credeau că ea suferă, dar iată că nu e așa. S-a întors în brațele primului ei soț
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
Ce căuta șeful DNA cu politicienii la meci plus alte 6 momente care m-au făcut să mă întreb: „Măi, nene, dar pe ce lume trăim?”
libertatea.ro
Simona Halep, cerută de soție de Toni Iuruc! Cum arată inelul de logodnă
GSP
Atenție! Proprietarii de centrale termice vor plăti tot mai mult
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro