Combinezoane contra coronavirusului și izolete cu presiune, pregătite în România
Virusul din China a declanşat alerta în patru oraşe din România. În Bucureşti, în Cluj-Napoca, Timişoara şi Constanţa au apărut pacienţi care se temeau că au fost infectaţi.
Virusul din China a declanşat alerta în patru oraşe din România. În Bucureşti, în Cluj-Napoca, Timişoara şi Constanţa au apărut pacienţi care se temeau că au fost infectaţi. S-au întors din China şi au cerut să fie testaţi. Din fericire, noul virus nu a fost confirmat. Însă, situaţia de alertă se menţine. Cinci spitale din România sunt pregătite de autorități.
În aeroporturi sunt afişe de informare, însă puţini le observă. Nicio cursă din zonele unde au fost depistate cazuri de coronavirus nu a fost anulată.
Din Singapore va ajunge în România şi Delia Matache. Şi acolo au fost confirmate îmbolnăviri.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Luni, la Ministerul Sănătăţii, specialiştii din sănătate publică se vor reuni pentru alte discuţii referitoare la coronavirus şi la măsurile care ar trebui luate în ţara noastră.
Asta după ce sâmbătă seară, reacţia autorităţilor a fost testată într-un caz real. Pe Otopeni, a ajuns un pasager care spunea că are simptome ale virusului din China.
După investigaţii, medicii au constatat că pacientul nu are coronavirus, chiar dacă reactivii pentru testele rapide nu ajunseseră încă la Insitutul de Boli Infecţioase.
Reactivii pe care Ministerul Sănătății ii comandase inca de saptamana trecuta au ajuns in duminică dimineața la Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, din București. Aici se vor face toate testele in privinta pacientilor care ridica suspiciuni ca ar putea fi purtatori de coronavirus.
Izolete cu presiune pentru eventuali pacienți
Cei bănuiţi că au coronavirus trebuie izolaţi. Pentru asta, autoritătile folosesc izoletele cu presiune cu care pacienţii pot fi transportaţi de la un spital la altul pentru investigaţii. Au fost cumpărate în 2014, când s-a reactivat Ebola.
Când protocolul este activat, medicii care intră în contact cu pacientul posibil purtător de coronavirus trebuie, la rândul lor, să poate combinezoane speciale de protecţie.
Combinezoane de unică folosință pentru medici
Într-un scenariu sumbru, în care noul coronavirus ar ajunge în România, medici din cinci spitale sunt pregătiti sa intervina.
În Europa, virusul ucigaş a fost confirmat doar în Franţa.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰