Covid-19, mai agresiv cu organismul decât se credea iniţial, anunţă specialiştii
Noi descoperiri îngrijorătoare privind efectele pe termen lung ale infectării cu noul coronavirus. Experţii spun că virusul atacă mai multe organe decât s-a crezut iniţial.
- Pancreasul, ficatul, creierul şi rinichii sunt afectate.
- Şi inima este vulnerabilă, spun cercetătorii.
Ei bine, se pare că pancreasul, ficatul, creierul şi rinichii sunt doar câteva organe care pot fi afectate puternic de infecţia cu noul Coronavirus.
Şi inima este vulnerabilă, spun cercetătorii, pacienţii fiind expuşi riscului de a întâmpina probleme de coagulare a sângelui care pot conduce la accidente vasculare şi inflamarea puternică a altor organe.
În cazul în care, spre exemplu, creierul este afectat, pot apărea simptome precum dureri de cap, ameţeli, confuzie sau chiar simptome mai severe precum episoade de crize convulsive, similare cu cele care apar în cazul celor care suferă de epilepsie.
Specialiştii atrag atenţia că aceste pagube s-ar putea să se dovedească dificil dacă nu chiar imposibil de reparat. Din estimările lor, 1 din 10 persoane suferă de simptome ce persistă pentru un timp îndelungat.
Există şi veşti bune, dacă le putem numi aşa, mai multe studii se desfăşoară în prezent pentru a afla dacă toate organele despre care vorbeam puţin mai devreme sunt sau nu afectate permanent.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰