Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta avertizează: "Din păcate, în curând ne vom confrunta cu un număr mare de cazuri Covid"

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara trage un semnale de alarmă, după ce, numărul cazurilor COVID severe care necesită internare a crescut considerabil, în ultimele două săptămâni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.03.2021, 08:08

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta avertizează: Din păcate, în curând ne vom confrunta cu un număr mare de cazuri Covid - Facebook/Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Doctorul de la Timişoara afirmă că Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus şi acest lucru se vede şi în România. 

”De două săptămâni, cu greu mai facem faţă cazurilor COVID severe care necesită internare”, a declarat Virgil Musta, luni seară, în cadrul unei emisiuni TV.

Specialistul se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri în ţara noastră.

"Avem experienţa anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară  şi să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut şi la noi şi apoi au crescut. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum (…)  Foarte probabil că şi noi urmăm calea Europei, din păcate, şi în curând ne vom confrunta cu un număr şi mai mare de cazuri.

În Timişoara şi în Timiş, din păcate, noi deja de două săptămâni simţim această creştere a numărului de cazuri şi presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem faţă cazurilor severe care necesită internare”, a declarat Virgil Musta. 

El spune că, "de fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecţiei".

Peste 60% dintre persoanele vaccinate au dezvoltat imunitate la Covid pentru cel puțin 8 luni

Un studiu realizat în premieră în România, la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, arată că peste 60 la sută dintre persoanele vaccinate au dezvoltat imunitate împotriva Covid – 19 pentru următoarele cel puțin 8 luni. 

La începutul lunii februarie, toți angajații Spitalului Victor Babeș din Timișoara s-au prezentat la laboratorul de analize pentru recoltarea de sânge, ca să se determine nivelul anticorpilor, obținuți după vaccinare. Concluziile studiului sunt optimiste: serul oferă protecție ridicată.

"Mai mult de 60 % au peste 400 care este nivelul maxim de detecție al acestui aparat, iar ceilalți au niveluri intre 200 si 400, ceea ce, de asemenea, considerăm că este un nivel de protecție", a declarat Virgil Musta pentru Observator.

O singură persoană nu a dezvoltat anticorpi în urma imunizării cu serul de la Pfizer, însă în acest caz există o explicație.

"Se știe că sunt persoane care nu sintetizează anumite proteine în genetic și probabil că face parte din această categorie", a mai spus medicul de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Vaccinarea anti-Covid, cea mai bună soluție

Medicii susțin că, pentru moment, vaccinarea e cea mai bună soluție, pentru că oferă o imunitate ridicată pentru cel puțin 8 luni.

Pentru ca anticorpii împotriva virusului Sars-Cov 2 să atingă punctul maxim trebuie să treacă 3 săptămâni de la administrarea primei doze de ser anti-COVID.

Pentru a dobândi imunitatea, rapelul trebuie să fie şi el făcut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Medicul Virgil Musta avertizează: "Din păcate, în curând ne vom confrunta cu un număr mare de cazuri Covid"