Antena Meniu Search
x

Un nou vaccin Oxford-AstraZeneca ar putea fi gata ”până la toamnă“, pentru a combate noile tulpini ale coronavirusului

Un nou vaccin anti-Covid de la Oxford-AstraZeneca ar putea apărea până în toamna acestui an, pentru a combate noile tulpini ale coronavirusului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.02.2021, 09:27

Un nou vaccin Oxford-AstraZeneca ar putea fi gata ”până la toamnă“
Un nou vaccin Oxford-AstraZeneca ar putea fi gata ”până la toamnă“ - Profimedia Images
  • Cercetătorii britanici spun că modificarea actualului ser este un proces relativ rapid.
  • Există însă în continuare dovezi puternice că vaccinurile existente pe piață funcţionează bine împotriva mutaţiilor apărute.

Profesorul Andy Pollard, de la Universitatea Oxford, a afirmat că modificarea actualului ser este un proces relativ rapid și ar avea nevoie doar de mici studii înainte de lansare, scrie BBC.

Anunțul a fost făcut în contextul în care Marea Britanie tocmai a anunțat că peste 10 milioane de oameni au fost deja imunizați anti-Covid.

Există însă în continuare dovezi puternice că vaccinurile existente pe piață funcţionează bine împotriva mutaţiilor apărute, deşi eficacitatea lor generală ar putea fi ușor slăbită.

Vaccinarea cu Oxford-AstraZeneca poate reduce transmisia cu până la 67%

Datele, care nu au fost încă publicate sau revizuite, au arătat că vaccinarea cu Oxford-AstraZeneca ar putea reduce transmisia cu până la 67%.

Acest lucru înseamnă că vaccinul ar putea încetini semnificativ răspândirea virusului, iar asta ar putea permite ridicarea restricțiilor mult mai rapid și protejarea celor vulnerabili de a face forme grave de Covid-19. 

Matt Hancock, secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, e de părere că rezultatele sunt „absolut superbe“ şi a subliniat că vaccinurile sunt „calea de ieşire din această pandemie“. 

Matt Hancock a subliniat că provocarea continuă este aceea ca producătorii să țină pasul cu mutațiile virusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Un nou vaccin Oxford-AstraZeneca ar putea fi gata ”până la toamnă“, pentru a combate noile tulpini ale coronavirusului