Antena Meniu Search
x

Agricultura, amenințată de secetă

Pentru agricultori, zilele acestea seamănă destul de mult cu cele de dinaintea pandemiei. Oamenii profită de orice zi frumoasă ca să iasă la muncă, pe câmp.

de Redactia Observator

la 31.03.2020, 17:12

Vezi și

Pentru agricultori, zilele acestea seamănă destul de mult cu cele de dinaintea pandemiei. Oamenii profită de orice zi frumoasă ca să iasă la muncă, pe câmp. Cu normele de protecţie respectate, agricultorii îşi văd de treabă. Se tem numai de vreme, mai ales că pe producţia lor se bazează acum întreaga ţară. 

Mai în glumă, mai în serios, agricultorii spun că, pentru ei, cea mai mare ameninţare în această perioadă o reprezintă capriciile vremii.

Cum calendarul muncilor agricole trebuie respectat cu sfinţenie, oamenii merg în continuare la câmp.

Precipitațiile din ultima vreme s-au dovedit prielnice pentru culturile agricole. Oamenii speră la un an bun, iar recolta la grâu, de exemplu, poate sa ajungă anul acesta și la 6, 7 tone pe hectar.

În Oltenia, Maramureş sau Crişana, lucrurile stau încă bine. A plouat suficent, iar cei care au fost prevăzători îşi văd liniştiţi de treabă. Sunt însă şi regiuni afectate de lipsa ploilor.

Mai puțin fericită este situația în Dobrogea și Muntenia, acolo unde agricultorii se confruntă cu o secetă extremă, iar vântul puternic din ultima perioadă contribuie și el la evaporarea apei din sol.

Bulica Ion are o cultura de grâu de 500 de hectare din localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa. Cele mai afectate de secetă sunt în acest moment cele de grâu şi de rapiţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit experţilor, cele mai mari probleme cu seceta se înregistrează în Dobrogea, Moldova şi Muntenia, în centrul şi Nordul Transilvaniei şi nordul Banatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Agricultura, amenințată de secetă