Antena Meniu Search
x

O tânără de 23 de ani a murit a doua zi după naştere în spitalul din Piatra Neamţ. Medicii spun că nu au nicio vină

Moartea unei tinere mame a deschis anchete în lanţ la Spitalul Judeţean Neamţ. Familia acuză că Geanina Sechel a aşteptat ore în şir un cardiolog.

Vezi și

Moartea unei tinere mame a deschis anchete în lanţ la Spitalul Judeţean Neamţ. Familia acuză că Geanina Sechel a aşteptat ore în şir un cardiolog, după ce a adus pe lume primul ei copil. În ultimul mesaj trimis soţului, îl ruga să îi facă rost de medicamente. A murit la 23 de ani, după ce şi-a ţinut fiica în braţe.

Sunt ultimele imagini cu Geanina Sechel, chiar înainte să devină mamă. Venirea pe lume a bebeluşului era cel mai aşteptat moment din viaţa ei. A murit la doar o zi după ce şi-a strâns fetiţa la piept. "Avea buzele vineţi şi tremura. Îi vibra tot corpul.", povesteşte souţul tinerei.

Era pentru ultima dată când soţul ei o vedea. La 24 de ore după naştere, tânăra a început să se simtă rău. Asistenta i-a verificat pulsul. Tânăra era în pragul unui stop cardiac. Dr. Cosmin Rugină, ginecolog: "Lucrurile s-au schimbat la ora 17, când am fost anunţat că pacienta acuză palpitaţii şi transpiraţii. Am cerut consult cardiologic, s-a cerut un ekg, s-a adminstrat tratament."

Medicul care s-a ocupat de pacientă susţine că şi-a anunţat şi colegul cardiolog. Ar fi trecut însă 3 ore până a venit. Susţine că avea grijă de alţi pacienţi. Dr. Lucia Chetreanu, cardiolog: "Eu am discutat cu domnul doctor, eu fiind la un stop cardio-respirator şi ulterior alte două urgenţe grave care au ajuns la terapie intensivă a spitalului." 

Pe acelaşi subiect

În mod inexplicabil, pe camerele de supraveghere de la Unitatea de Primiri Urgenţe, doctorul cardiolog nu apare. Mai mult decât atât, conducerea spitalului recunoaşte că medicul nu mai avea competenţe să facă ecografii pentru că a picat ultimul exament.

Doctoriţa Chetreanu încearcă să explice: "A dezvoltat o cardiopatie pericardium cu o insuficienţă cardiacă acută, cred că nu se putea evita acest deces."

Cu doar câteva ore înainte să intre în stop cardiac, Geanina i-a trimis un mesaj disperat soţului. Îi cerea un medicament care să-i stabilizeze pulsul. Deşi în spital exista un tratament mai bun.

Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul Spitalului de Urgenţă Neamţ: "La ora 5, în secţia de ginecologie era medicamentul care trebuia folosit de pacientă. Ar fi fost necesară efectuare aunei computer tomografii. Aici se pune problema că stare ei s-a înrăutăţit la 30 de ore după naştere. În carte scrie că apare la cel mult 12 ore."

Medicul susţine că pacientei i-au fost adminsitrate şi medicamente care existau în spital. Geanina Sechel avea probleme cu inima. În timpul sarcinii, tânăra a fost urmărită de un medic. Soţul ei a făcut plângere la Poliţie, Parchet, dar şi Colegiul medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O tânără de 23 de ani a murit a doua zi după naştere în spitalul din Piatra Neamţ. Medicii spun că nu au nicio vină