Antena Meniu Search
x

Special! Apa, bogăţie ce nu este pusă în valoare aşa cum trebuie

Unii spun că apa plată este cea mai bună, alţii preferă apa minerală. Dar nu totul se rezumă la absenţa sau prezenţa bulelor

Vezi și

Unii spun că apa plată este cea mai bună, alţii preferă apa minerală. Dar nu totul se rezumă la absenţa sau prezenţa bulelor

Apa este o bogăţie pe care ţara noastră o deţine, dar pe care nu o pune în valoare aşa cum trebuie. Desigur, pe piaţă există o mulţime de mărci de apă plată sau minerală, dar e greu să ştii ce conţine fiecare dintre ele. Şi asta în condiţiile în care avem ape oligo-minerale plate sau minerale clasice şi chiar ape medicinale de o calitate excepţională. Deci cum procedăm?

Specialiştii Institutului de Cercetări Alimentare ne învaţă cum să interpretăm etichetele, ca să ştim ce ne turnăm în pahare. De exemplu, dacă avem o sticlă cu apă plată, acolo unde scrie reziduu fix trebuie să figureze o cantitate între 40 şi maximum 500 de miligrame la litru.

În cazul apei minerale, atenţia trebuie să se concentreze pe săruri, a căror cantitate trebuie să se situeze între 500 şi maximum 1.500 de miligrame pe litru. Specialiştii trag un semnal de alarmă atunci când vine vorba despre nitraţi. Ştiu ei ce ştiu. "Nitraţii, mai ales când e vorba de copii, dar şi de adulţi, sunt farte importanţi. Şi pentru copii ar fi bine să folosim ape care au un conţinut de nitraţi sub 5 miligrame la litru şi, de asemenea, sodiu sub 120 miligarme la litru", spune Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie.

Uniunea Europeană a declarat, deja, nitraţii drept o sursă majoră de poluare a apelor. România a reacţionat prompt cu o lege. Din păcate, cu una permisivă, care fixează o limită superioară de 50 de miligrame de nitraţi pe litru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Special! Apa, bogăţie ce nu este pusă în valoare aşa cum trebuie