Antena Meniu Search
x

Drama româncelor diagnosticate cu cancer la sân. Sute de femei sunt nevoite să plece peste graniţe ca să se vindece

Drama româncelor diagnosticate cu cancer la sân se rezolvă mai mult peste hotare decât în România, ţara care ar trebui să le ajute.

Vezi și

Drama româncelor diagnosticate cu cancer la sân se rezolvă mai mult peste hotare decât în România, ţara care ar trebui să le ajute. De aceea, din ce în ce mai multe aleg să plece la Viena, pentru că nu au susţinere acasă.

La 47 de ani, Ana a aflat că are cancer. Deşi medicii din România nu i-au dat nicio şansă să-şi păstreze sânul, în Viena s-a vindecat.

În România, soluţia a fost mastectomie, chimioterapie, radioterapie. La Viena, doctorul mi-a spus: nu o sa stim decat eu si cu tine ca sânul ăsta nu e al tău, ceea ce înseamnă foarte mult pentru psihic, povesteşte femeia.

Ca ea, sunt sute de românce, care ajung în fiecare an în clinicile din Austria, să se opereze de cancer la sân. Plătesc până la o mie de euro pentru o singură zi de spitalizare, cu tot cu analize şi consultaţii, şi între 10 şi 20 de mii de euro pentru o intervenţie chirurgicală. O şedinţă de chimioterapie ajunge la 4 mii de euro.

Prof. Johannes Drach, medic oncolog la clinică o din Viena:

Avem 16% venind din aria internaţionala şi jumătate dintre ei vin din Romania.

Prof.dr. Christian Singer, medic gincolog la AHK:

De ce vin aici? Unele pentru că nu sunt multumite de sistemul medical, de diagnosticare, unele pentru că ele caută cel mai bun tratament, unele pentru că in Romania li se spune că trebuie extirpaţi sânii si noi gasim metode să salvăm sânii.

În Viena am întâlnit-o şi pe Jenifer. A venit să ceară o a doua opinie medicală, după ce a aflat în România că e posibil să aibă cancer la sân.

Ea a ajuns acolo prin intermediul unei firme de turism medical.

Darius Pencea, fondatorul unei firme de turism medical

Ne trimit toate analizele efectuate în ţara noi le trimitem mai departe către clinică, ne spune cât de urgent este, asta poate fi în ziua următoare.

Nici la capitolul echipamente nu ne comparăm cu străinii.

Un aparat care ar putea depista în câteva minute afecţiunile oncologice şi care costă în jur de 10 milioane de euro nu există încă în spitalele de la noi.

90% dintre femeile din Romania nu si-au făcut niciodată un control la sân. La Viena, situatia este total opusă. Peste 60 la suta merg regulat la medic. dar asta si pentru ca statul la ajuta. Fiecare femeie, după vârsta de 40 de ani, are dreptul la o mamografie gratuită.

36% dintre româncele diagnosticate cu cancer la sân mor, pentru că ajung la medic prea târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Drama româncelor diagnosticate cu cancer la sân. Sute de femei sunt nevoite să plece peste graniţe ca să se vindece