Care sunt cele mai furate cărţi din librării
Hoţii par să aibă gusturi bune în materie de lectură. Anul acesta au vrut să înveţe să fie demni, să afle de ce este România altfel şi, totodată, să vadă cum este în infernul lui Dan Brown.
Cel puţin asta reiese din statistica celor mai furate cărţi din librării. Evi Popa are mai multe informaţii.
Cele mai furate cărţi ale anului: "De ce este România altfel", de Lucian Boia, şi "Dragul meu turnător", scrisă de Gabriel Liiceanu ocupă locurile fruntaşe.
"Cerere" mare a fost şi pentru volumul "Faţă către faţă, întâlniri şi portrete", de Andrei Pleşu. Hoţii au optat anul acesta şi pentru cărţi de teste pentru obţinerea permisului auto.
Nici manualele şcolare nu au scăpat nefurate. Printre cele mai "apreciate" au fost cele de Algebră, Geometrie sau Chimie. Foarte aproape în top sunt şi albumele de artă, precum "Istoria frumuseţii" sau "Istoria urâtului", de Umberto Eco, albume al căror preţ se ridică până la 100 de lei.
Însă cele mai multe minusuri din gestiunile librăriilor sunt la "articole non-carte". Adică la cărţi poştale, magneţi, semne de carte şi sacoşe. Totuşi, potrivit reprezentanţilor librăriilor, numărul furturilor a scăzut considerabil în ultima perioadã. Asta datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰