Cum să scapi de balonare, în mod natural, după o masă îmbelșugată
În majoritatea cazurilor, cauza balonărilor (flatulență) este slăbirea și dereglarea digestiei
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
În majoritatea cazurilor, cauza balonărilor (flatulență) este slăbirea și dereglarea digestiei
Factorii declanșatori sunt, de obicei, mâncatul rapid și în cantități prea mari, mestecatul insuficient și alimentele greu de digerat, precum: mazărea, varza, conopida, pâinea proaspătă sau creditățile. Statul pe scaun reduce și el digestia până aproape de zero. Urmarea, foarte neplăcută de altfel: chilul (hrana mărunțită) rămâne prea mult în intestin și astfel se produc gazele, care fac o presiune puternică pentru a-și face loc să iasă.
Pătrunjelul verde
Un leac popular, extrem de eficace. După fiecare masă, mestecați câteva frunze de pătrunjel verde.
Ghimbir și usturoi
Cercetările efectuate în India confirmă medicina populară tradițională, conform căreia ghimbirul și usturoiul „dezamorsează” mâncărurile care balonează. Atunci când gazele intestinale supără, mestecați o bucățică de ghimbir proaspăt.
Anason și chimen
Persoanele predispuse la balonări ar trebui să-și facă un obicei: să mănânce, după fiecare masă, câteva semințe de anason și de chimen. Acestea fac să dispară mirosul neplăcut al gurii și stimulează digestia. De asemenea, gustul bucatelor este mult mai plăcut dacă adăugați anason sau chimen.
Alimente recomandate: anason, busuioc, chili, mărar, ghimbir, chimen, pătrunjel, mentă, rozmarin și salvie. Usturoiul dezinfectează tractul intestinal și combate producerea gazelor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰