Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum să scapi de balonare, în mod natural, după o masă îmbelșugată

În majoritatea cazurilor, cauza balonărilor (flatulență) este slăbirea și dereglarea digestiei

de Redactia Observator

la 25.12.2014 , 18:21

În majoritatea cazurilor, cauza balonărilor (flatulență) este slăbirea și dereglarea digestiei

Factorii declanșatori sunt, de obicei, mâncatul rapid și în cantități prea mari, mestecatul insuficient și alimentele greu de digerat, precum: mazărea, varza, conopida, pâinea proaspătă sau creditățile. Statul pe scaun reduce și el digestia până aproape de zero. Urmarea, foarte neplăcută de altfel: chilul (hrana mărunțită) rămâne prea mult în intestin și astfel se produc gazele, care fac o presiune puternică pentru a-și face loc să iasă.

Pătrunjelul verde

Articolul continuă după reclamă

Un leac popular, extrem de eficace. După fiecare masă, mestecați câteva frunze de pătrunjel verde.

Ghimbir și usturoi

Cercetările efectuate în India confirmă medicina populară tradițională, conform căreia ghimbirul și usturoiul „dezamorsează” mâncărurile care balonează. Atunci când gazele intestinale supără, mestecați o bucățică de ghimbir proaspăt.

Anason și chimen

Persoanele predispuse la balonări ar trebui să-și facă un obicei: să mănânce, după fiecare masă, câteva semințe de anason și de chimen. Acestea fac să dispară mirosul neplăcut al gurii și stimulează digestia. De asemenea, gustul bucatelor este mult mai plăcut dacă adăugați anason sau chimen.

Alimente recomandate: anason, busuioc, chili, mărar, ghimbir, chimen, pătrunjel, mentă, rozmarin și salvie. Usturoiul dezinfectează tractul intestinal și combate producerea gazelor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Cum să scapi de balonare, în mod natural, după o masă îmbelșugată