Antena Meniu Search
x

Cum să scapi de balonare, în mod natural, după o masă îmbelșugată

În majoritatea cazurilor, cauza balonărilor (flatulență) este slăbirea și dereglarea digestiei

În majoritatea cazurilor, cauza balonărilor (flatulență) este slăbirea și dereglarea digestiei

Factorii declanșatori sunt, de obicei, mâncatul rapid și în cantități prea mari, mestecatul insuficient și alimentele greu de digerat, precum: mazărea, varza, conopida, pâinea proaspătă sau creditățile. Statul pe scaun reduce și el digestia până aproape de zero. Urmarea, foarte neplăcută de altfel: chilul (hrana mărunțită) rămâne prea mult în intestin și astfel se produc gazele, care fac o presiune puternică pentru a-și face loc să iasă.

Pătrunjelul verde

Un leac popular, extrem de eficace. După fiecare masă, mestecați câteva frunze de pătrunjel verde.

Ghimbir și usturoi

Cercetările efectuate în India confirmă medicina populară tradițională, conform căreia ghimbirul și usturoiul „dezamorsează” mâncărurile care balonează. Atunci când gazele intestinale supără, mestecați o bucățică de ghimbir proaspăt.

Anason și chimen

Persoanele predispuse la balonări ar trebui să-și facă un obicei: să mănânce, după fiecare masă, câteva semințe de anason și de chimen. Acestea fac să dispară mirosul neplăcut al gurii și stimulează digestia. De asemenea, gustul bucatelor este mult mai plăcut dacă adăugați anason sau chimen.

Alimente recomandate: anason, busuioc, chili, mărar, ghimbir, chimen, pătrunjel, mentă, rozmarin și salvie. Usturoiul dezinfectează tractul intestinal și combate producerea gazelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Cum să scapi de balonare, în mod natural, după o masă îmbelșugată