Antena Meniu Search
x

Boala şi sărăcia, în topul grijilor la români. Peste 2 milioane de oameni au stări de depresie

Ne temem pentru sănătatea celor din familie, de creşterea preţurilor şi a impozitelor şi de scăderea veniturilor proprii. Peste 2 milioane de români au stări de depresie, create de griji, probleme cu banii, conflicte în familie sau situaţii stresante.

Vezi și

Ne temem pentru sănătatea celor din familie, de creşterea preţurilor şi a impozitelor şi de scăderea veniturilor proprii. Peste 2 milioane de români au stări de depresie, create de griji, probleme cu banii, conflicte în familie sau situaţii stresante. O problemă este şi anxietatea ce apare chiar în jurul vârstei de 18 ani. Netratată ne poate îmbolnăvi, spun psihologii, care ne recomandă să gândim pozitiv.

Românii se tem de boală şi de sărăcie. 

KEREN ROSNER, psiholog: Pot să spun, dintr-o analiză empirică, că da, românii sunt mai anxioşi, mai îngrijoraţi, mai preocupaţi, pentru că viaţa românilor este incertă, nesigură. În prezent nu putem fi siguri de jobul nostru, de familia pe care o avem, dacă va mai fi peste 2-3-5 ani, nu suntem foarte siguri de prietenii pe care îi avem.

Un sondaj realizat de INSCOP arată că peste 51% dintre români se tem ca cei dragi să nu se îmbolnăvească. Multora le este frică şi de creşterea preţurilor, a taxelor şi a impozitelor şi de scumpirea facturilor.

Un studiu recent arată şi faptul că 20% dintre români suferă de tulburări psihice. Sunt persoane adulte care au probleme în viața profesională, în societate, în familie.

Alimentaţia nesănătoasă, un sistem imunitar slăbit şi chiar insomnia au fost considerate de către medici simptome fizice ale unor tulburări psihice. Dacă nu sunt tratate, acestea se pot accentua şi pot duce în timp la stări de anxietate şi chiar depresie.

KEREN ROSNER, psiholog: Anxietatea prelungită duce la boală, la tensiune arterială, la migrene, la probleme digestive, la boli de inimă.

Prin minte ne trec zilnic, în medie, 40.000 de gânduri, iar 90% dintre ele sunt negative. Important este să diminuăm nivelul de stres şi să înlăturăm cauza lui.

EMANUEL POPA, speaker, directorul unei edituri: Dacă ajungi într-o stare de depresie că n-ai dormit, nu te-ai odihnit, şi recurgi la anumite tehnici, poţi să faci cumva să te linişteşti, începi să spui mantre, rugăciuni, masaj de relaxare, citeşti o carte, asculţi o muzică, dar tu nu ai rezolvat problema, cauza propriu-zisă, ai pierdut esenţa.

Alte remedii împotriva stresului și anxietății sunt exercițiile de respirație, cele fizice și de relaxare, meditația sau aromoterapia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Boala şi sărăcia, în topul grijilor la români. Peste 2 milioane de oameni au stări de depresie