Antena Meniu Search
x

O descoperire ce ar putea salva milioane de vieti : bacteriile radioactive, eficiente in tratamentul cancerului pancreatic

Oamenii de stiinta au facut o descoperire ce ar putea ajuta in tratamentul cancerului pancreatic. Bacteriile listeria, transformate pentru a deveni radioactive, s-au dovedit promitatoare in tratamentul acestui tip de cancer

Bacteriile infecteaza, selectiv, celulele canceroase ale pancreasului, arata un studiu realizat pe soareci, conform AFP.

Listeria a permis un tratament radiologic tinta si a redus considerabil numarul de metastaze la soarecii modificati genetic pentru a dezvolta o forma agresiva de cancer pancreatic, asemanator celui uman. Autorii acestui studiu publicat in Statele Unite in Proceedings of the National Academy of Sciences au aratat ca tesuturile sanatoase au fost lasate intacte.

"Ne simtim incurajati, intrucat am putut sa reducem cu 90% numarul de metastaze cu prima serie de teste", a declarat Claudia Gravekamp, profesor de microbiologie si imunologie la Facultatea de medicina Albert Einstein din New York, principalul autor al studiului.

"Cu un plus de imbunatatiri, abordarea noastra are potentialul de a deschide calea spre o noua era in tratamentul cancerului metastazat la pancreas", a mai precizat aceasta.

Cancerul pancreatic provoaca cele mai multe decese, sansele de supravietuire pe o durata de cinci an dupa diagnosticare fiind de doar 4%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O descoperire ce ar putea salva milioane de vieti : bacteriile radioactive, eficiente in tratamentul cancerului pancreatic