Antena Meniu Search
x

Video A fost prins individul care a ameninţat-o cu moartea pe actriţa Maia Morgenstern. Bărbatul de 25 de ani, sub control judiciar pentru 60 de zile

A fost prins individul care a ameninţat-o cu moartea pe actriţa Maia Morgenstern. Este vorba de un bărbat de 25 de ani, acuzat de amenințare pe criterii de etnie și religie, dar lăsat liber de judecători.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 29.03.2021, 20:56

Vezi și

 Persoana care a amenințat-o pe actrița Maia Morgenstern, dar și alți angajaţi ai Teatrului Evreiesc de Stat a fost plasată luni sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al IGPR, dosarul penal a fost deschis „în urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru”.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Persoana suspectă a fost identificată și reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Citește și:

Sub control judiciar pentru 60 de zile

„Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de <amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (...)>, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”, se arată în comunicatul IGPR. Cercetările în acest caz continuă.

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR. Președintele George Simion susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A fost prins individul care a ameninţat-o cu moartea pe actriţa Maia Morgenstern. Bărbatul de 25 de ani, sub control judiciar pentru 60 de zile