Racheta V2, folosită de nemţi în al Doilea Război Mondial, replică în mărime naturală
Un exponat unic în lume a fost realizat chiat la noi în ţară, mai exact. la Buzău. Racheta V2, folosită de nemţi în al Doilea Război Mondial, a fost replicată în mărime naturală din materiale biodegradabile. Mai mult a primit şi un nume cu specific românesc - Racheta vieţii.
- Opera de artă a fost creată de un artist olandez stabilit în România.
- La eveniment au fost prezenţi şi ambasadorul Germaniei de la Bucureşti şi soţia sa.
Jos Volkers este un artist olandez, stabilit de mai mulți ani în localitatea buzoiană Gura Teghii, împreună cu soția sa. Aici a găsit atât liniștea, cât și materialele pe care le-a folosit în proiectul său inedit.
Jos Volkers: Aceasta este o rachetă V2, aceaşi mărime, aceleaşi dimensiuni. Oamenii rămân surprinşi, cred că este o armă, dar de fapt este o lucrare biodegradabilă.
Componentele rachetei au fost construite în casa artistului din Buzău, iar asamblarea a avut loc într-o hală industrială din județul Prahova. Opera de artă a primit și un nume românesc - "Racheta Vieții"
Iulia Sîrbu, fondator Aluniş Art Center: Este plină cu seminţe, cu nutrienţi, cu apă, tot ceea ce ar fi nevoie dacă ar exploda sau ar fi lansată într-un loc pentru a recrea natura, viaţa. Este un fel de Arcă a lui Noe vegetală.
În drumul său către Olanda, a făcut un scurt popas în localitatea buzoiană Pătârlagele, acolo unde artistul a stat de vorba cu oamenii care au venit să îi vadă opera.
La acest eveniment inedit au fost prezenţi şi ambasadorul Germaniei de la Bucureşti, împreună cu soţia sa.
Gladys Meier Klondt, soţia ambasadorului german: Această rachetă este un simbol puternic al renaşterii, mai ales într-o perioadă ca această, în care există atât de multă descurajare şi lipsă de speranţă pentru viitor.
După scurtul popas din Buzău, "racheta vieţii" va pleca spre Olanda, acolo unde va fi expusă în mai multe muzee.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰