Simulare de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi
Nici medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi nu stau degeaba! Aceştia vor să fie perfect pregătiţi, în cazul în care s-ar confrunta cu un caz de coronavirus. Aşa că au făcut o simulare, pentru ca toată lumea să ştie ce are de făcut. Chiar dacă pare un simplu exerciţiu, în realitate este esenţial ca personalul medical să fie instruit, astfel încât să nu se pună în pericol sau, la fel de grav, să contamineze alţi pacienţi.
Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi nu stau degeaba! Aceştia vor să fie perfect pregătiţi, în cazul în care s-ar confrunta cu un caz de coronavirus. Aşa că au făcut o simulare, pentru ca toată lumea să ştie ce are de făcut. Chiar dacă pare un simplu exerciţiu, în realitate este esenţial ca personalul medical să fie instruit, astfel încât să nu se pună în pericol sau, la fel de grav, să contamineze alţi pacienţi.
La urgenţa Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi o tânără de 25 de ani este adusă cu ambulanţă din cauza unor dureri de spate, doar că situaţia ia o turnură neaşteptată. Este supectată că ar fi fost infectată cu coronavirus. Aceasta este însă o simulare care să-i pregătească pe medici mai bine în cazul unei astfel de situaţii.
Odată iniţiat protocolul, cadrele medicale trebuie doar să urmeze paşii. Câţiva paşi simpli, dar importanţi în lupta cu coronavirusul. După ce pacientul a fost izolat într-o rezervă specială urmează procedurile de evaluare.
Imediat ce pacienta este izolată, sunt anunţate şi autorităţile, începând cu Direcţia de Sănătate Publică. Iar zona este delimitată şi niciun alt pacienet nu mai are acces acolo, dar nici cadrele medicale dacă nu sunt echipate corespunzător.
Din aceasta încăpere, pacientul cu suspiciune de coronavirus nu va mai ieşi decât după ce va fi pus în izoletă. Cadre medicale special echipate şi pregătite vor ajunge aici şi vor prelua pacientul în respectiva izoleta, de unde va fi transferat până la Spitalul de Boli Infecțioase cu ajutorul unei autospeciale pentru transport victime multiple.
După ce pacientul posibil infectat este transferat sunt urmaţi alţi paşi - dezinfectarea zonei, dar şi a personalului.
La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt deja 14 rezerve speciale, însă numărul lor poate fi suplimentat. Au fost pregătite şi zonele de carantină. În acest moment sunt 141 de locuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰