Spectacol de culoare. Au înflorit magnoliile și lalelele pestrițe
Spectacol de culoare şi parfum delicat! Aşa ne întâmpină primăvara şi anul acesta. La Oradea au înflorit magnoliile, iar florile albe, roz şi chiar galbene bucură privirile iubitorilor de frumos. Şi nu doar ele sunt vedetele acestui sezon. La Bistriţa, în această perioadă, găsim laleaua pestriţă.
Spectacol de culoare, gingăşie şi un parfum delicat! Aşa ne întâmpină primăvara şi anul acesta. La Oradea au înflorit magnoliile, iar florile albe, roz şi chiar galbene bucură privirile iubitorilor de frumos. Şi nu doar ele sunt vedetele acestui sezon. La Bistriţa, în această perioadă, găsim laleaua pestriţă, extrem de rară.
Fascinaţi de magnolii, trecătorii se opresc în dreptul lor, le admiră şi fac fotografii. Magnoliile, florile unuia dintre cei mai vechi arbori cunoscuţi pe pământ, pot ajunge până la 30 de metri înălţime. Sau, de ce nu, pot impresiona prin forma interesantă a coroanei. Dcaă doriţi să vă bucuraţi de aceste flori gingaşe în propria curte, trebuie să ştiţi că acum, primăvara, este momentul oportun să le plantaţi.
Şi nu doar parcurile sunt înfrumuseţate cu magnolii, ci şi curţile oamenilor. Pentru un arbore, iubitorii plătesc, în funcţie de soi, între 65 de lei şi 1600 de lei. Perioada în care înfloreşte nu durează însă mai mult de două săptămâni.
În acest timp, cele mai rare lalele din ţară au înflorit într-o pădure de stejari, o rezervaţie naturală din satul Orheiu Bistriţei.
Laleaua pestriţă sau floarea de şah, cum mai este cunoscută, creşte sub coroanele stejarilor seculari. Înfloreşte în martie sau aprilie, în funcţie de cât de repede vine primăvara, şi poate fi admirată doar câteva zile pe an.
În fiecare an, sute de turişti vin să vadă, în această perioadă, lalelele pestriţe.
Pentru că este foarte rară, această floare este protejată de lege.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰