Unul dintre cele mai mari spitale din România ar putea fi mutat. În patru ani, România va avea primul spital construit de la 0
Secţiile Spitalului Floreasca ar urma să fie amenajate într-o unitate nouă. Deocamdată, a fost stabilită doar locaţia, în nordul Capitalei, într-o zonă deja cu trafic intens.
Secţiile Spitalului Floreasca ar urma să fie amenajate într-o unitate nouă. Deocamdată, a fost stabilită doar locaţia, în nordul Capitalei, într-o zonă deja cu trafic intens.
Noul spital ar trebuie să aibă şi saloane pentru pacienţii cu arsuri, care sunt puşi în acest moment pe lista de aşteptare.
În patru ani, România va avea primul spital construit de la 0. Asta promit şefii din sănătate, dar şi primarul sectorului 1. Însă, pacienţii şi medicii aşteaptă să vadă cu ochii lor minunea. Pentru că, până acum, doar în Bucureşţi au mai fost promise alte două unităţi mari - un spital municipal, care să preia cazurile din marile accidente rutiere, dar şi un spital metropolitan.
"Avem un teren de 7 hectare 200 în zona de nord a Bucureştiului unde vom reloca cele doua spitale Floreasca şi Spitalul de Arşi", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Noua locaţie este pe Şoseaua Bucureşti - Târgovişte, într-o zonă deja aglomerată.
Iar, în centrul Capitalei, spitalul Floreasca va rămâne doar pentru cazurile tratate în ambulatoriu. La fel şi în cazul spitalului de arşi, deşi iniţial a fost promisă o unitate nouă, după standarde internaţionale.
"Va fi un singur spital, deci nu vorbim de un spital de arsi, vom vorbi de un centru pentru marii arşi în cadrul spitalului de Urgenţă şi va fi practic o singură structură. Erau pacienţi care stăteau şi pe tărgi, asta este extrem de grav şi extrem de greu de suportat pentru pacienşi şi pentru specialişti să lucreze", spune și ministrul Sănătății, Florian Bodog.
Noul spital va avea peste 800 de locuri, cu 50 mai multe decât capacitatea din acest moment a spitalului Floreasca.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰