Antena Meniu Search
x

Video Ştirile dimineţii, 8 martie 2022. Rusia vrea teritorii din Ucraina; Situaţie disperată în Mariupol

Știrile dimineţii, 8 martie 2022, prezentate de Bogdan Alecsandru. Ce evenimente au ţinut capul de afiş în ziua precedentă în războiul din Ucraina. Informaţii actualizate despre evenimentele din ziua a 13-a a războiului pornit de Rusia le găsiţi aici.

Bogdan Alecsandru
de Bogdan Alecsandru

la 08.03.2022, 13:06

Bogdan Alecsandru îţi prezintă cele mai importante informaţii despre războiul din Ucraina
Bogdan Alecsandru îţi prezintă cele mai importante informaţii despre războiul din Ucraina - Observator

Știrile dimineţii, 8 martie 2022

1) A treia rundă de negocieri Rusia - Ucraina s-a încheiat cu mici progrese în ceea ce priveşte coridoarele umanitare. Pentru a opri bombardamentele însă, Moscova cere Kievului să renunţe la Crimeea, Donbass şi Lugansk.

2) Statele Unite susţin că Rusia a trimis în Ucraina aproape toate trupele pe care le avea pregătite la graniţă de câteva luni. Asta înseamnă că forţele ruseşti numără 127 de batalioane de luptă.

3) Zeci de mii de civili sunt blocaţi în continuare în Mariupol, fără vreo cale de scăpare. Oamenii nu au curent, iar accesul la apă şi mâncare este limitat.

4) Preţurile petrolului au crescut luni la cele mai ridicate niveluri atinse după 2008. Presa internaţională scrie că Statele Unite şi aliaţii europeni ar pregăti interzicerea importurilor de petrol rusesc.

5) Uniunea Europeană va discuta în zilele următoare cererea Ucrainei de aderare. Anunţul a fost făcut pe Twitter de Charles Michel, președintele Consiliului European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Update » Ştirile dimineţii, 8 martie 2022. Rusia vrea teritorii din Ucraina; Situaţie disperată în Mariupol