Sarmalele în dovleac, un deliciu pe masa de Revelion
Meniul de Revelion nu trebuie să conţină numai preparate din carne. Iar o hunedoreancă spune că deţine secretul celor mai bune sarmale vegetariene. Preparate după o reţetă proprie şi coapte într-un dovleac, sarmalele ei pot fi vedetele mesei de Anul Nou pentru cei care vor să intre în 2021 mai uşori şi puţin mai sănătoşi.
De Redactia Observator la 31.12.2020, 18:29Sarmalele în dovleac se fac cu răbdare, la foc mic. 4-5 ore trebuie să aştepte pofticioşii până să se poată bucura de gustul lor desăvărşit. Merită însă efortul. Pentru început, se aleg atent varza murată şi dovleacul.
Silvia Olari, gospodină: ”Este e un dovleac foarte bun. E dulce, e gustos. Și dulcele de la el, cu acrul de la varza, le fierbem în muare și le dă sarmalelor un gust extraordinar”.
Rețeta sarmalelor în dovleac
Pentru umplutură, Silvia Olari curăţă 6 cepe, 3-4 morcovi şi vreo 2-3 ardei capia. Pentru că îi plac foarte mult, pune şi câteva ciuperci şi amestecă totul cu orez. Apoi împătureşte sarmalele în foile subţiri de varză.
Iar rezultatul este delicios. Mai ales când sunt servite alături de mămăligă sau paine de mălai.
Într-un asemenea dovleac încap circa 30 de sarmale. Odată ajunse pe masă, acestea dispar însă în doar câteva minute.