Antena Meniu Search
x

Părinţii, soţia şi cei doi copii ai unui poliţist, ucişi de armata rusă, în Ucraina: "Mama a strigat: Sunt copii! Apoi am auzit împuşcături"

Familia unui poliţist a murit tragic, atacată de forţele armate ruse în prima zi a invaziei din Ucraina. Părinţii, soţia şi cei doi copii nu au avut nicio şansă, după ce maşinile lor au fost luate cu asalt de soldaţii ruşi. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.03.2022, 22:57

Bunicii şi nepoata de 6 ani
Părinţii, soţia şi cei doi copii ai unui poliţist, ucişi de armata rusă, în Ucraina - Twitter / florweigela

Cinci membri ai aceleiași familii au murit în prima zi de război, după ce trupele ruse au invadat Ucraina. Detaliile atacului au fost dezvăluite pentru prima dată de șeful patrulei de poliție a Ucrainei, Yevhen Jukov, care a spus că este vorba despre familia unui coleg de poliție.

Circumstanțele sunt neclare, dar din primele informaţii se pare că familia ar fi încercat să scape de atacurile armatei ruse, fugind din zonă cu două maşini, dar au fost atacate în apropiere de Nova Kakhovka, chiar lângă oraşul Herson. Oleg Fedko hotărâse să-și mute familia departe de zonele considerate ţinte, dar pentru că acesta se afla încă la muncă, departe de casă, tatăl său – Oleg Fedko a mers să ajute. Cei 5 membri au luat strictul necesar şi s-au urcat în două maşini, cu gândul să fugă cât mai repede din calea războiului.

Citeşte şi: Soldatul care, în timpul războiului din Ucraina, postează filmulețe pe Tik Tok pentru a-i transmite soției și fetiței că este în viață

Fratele polițistului, Denis, a mărturisit că era la telefon cu mama lui când a început atacul. "Mama a început să strige cu toate puterile sale: 'Sunt copii! Sunt copii!', apoi am auzit împuşcături". Cei doi bunici ai copiilor, în vârstă de 56 de ani, alături de soţia poliţistului, Irina şi cei doi copii au pierit în urma atacului sângeros provocat de ruşi. Sofia avea doar şase ani, iar micuţul Ivan avea un an şi 2 săptămâni. 

Pe acelaşi subiect

Numele celor 5 persoane ucise: 

  • Fedko Oleg Ivanovich, 56 de ani
  • Fedko Anna Vasylivna, 56 de ani
  • Fedko Irina Alexandrovna, 27 de ani
  • Fedko Sofia Olehivna, 6 ani
  • Fedko Ivan Olegovich, un an şi 2 săptămâni

Sute de ucraineni au murit în urma atacurilor sângeroase din Ucraina

Până duminică, Comisarul ucrainean pentru Drepturile Omului a estimat că numărul de victime din rândul civililor a ajuns la 210, între aceştia fiind şi mulţi copii. La peste 450 km (280 mile) distanță, în două sate nu departe de granița rusă din sud-estul Ucrainei, populația etnică greacă a țării a suferit o dublă tragedie. Grecii au trăit în Ucraina din cele mai vechi timpuri, iar guvernul de la Atena spune că populaţia are în jur de 150.000 de membri. Sâmbătă, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a vorbit despre tristețea și furia pe care o simte după ce 10 civili de origine greacă au fost uciși de atacurile aeriene rusești în apropierea orașului-port Mariupol. Două sate au fost lovite: Sartana de la periferia Mariupolului și Buhas, la aproximativ 65 km spre nord.

Citeste șiCât va dura invazia din Ucraina, potrivit estimărilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu. Ce spune despre durata războiului

Polina, o fetiţă de clasa a IV-a a fost ucisă pe loc, alături de părinţii săi, după ce maşina familiei a fost prinsă într-un schimb de focuri a sabotorilor ruşi, pe o stradă din Kiev. Fratele şi sora acesteia au ajuns la spital în stare gravă. Un alt băieţel de 6 ani s-a numărat printre victimele războiului, după ce un depozit de carburant din apropierea capitalei a fost ținta rachetelor armatei ruse.

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina:  ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Părinţii, soţia şi cei doi copii ai unui poliţist, ucişi de armata rusă, în Ucraina: "Mama a strigat: Sunt copii! Apoi am auzit împuşcături"