Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a tatălui lui Maru, dealerul de droguri al lui Vlad Pascu. Pe cine dă vina pentru cum a ajuns fiul său

Tudor Duma zis Maru, tânărul care îi livra droguri lui Vlad Pascu, şoferul ucigaş din 2 Mai, a avut mai multe probleme cu legea - nu doar pentru droguri, ci şi pentru episoade violente -  o instanţă a emis un ordin de protecţie, nu avea voie să se apropie de tatăl său la mai puţin de 200 de metri. Ordinul a fost emis după un episod în care tânărul, sub influenţa drogurilor, a fost violent cu tatăl lui pe care îl mai ameninţase şi în trecut. Poliţiştii au găsit atunci în camera lui şapte cuţite şi o sabie de un metru. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 18.09.2023, 20:45

Vezi și

"Sunt la spitalul Floreasca, mă plimbam şi eu, vere, că mă plictiseam. Şi ce crezi, am intrat prin spate, prin efracţie. Am încercat şi eu să ciordesc nişte droage, ceva" - Tudor Duma, zis Maru. Individul de 19 ani a avut mai multe ciocniri cu poliţiştii în ultimii ani până să fie arestat pentru trafic de droguri în dosarul lui Vlad Pascu. Chiar tatăl său a cerut şi a obţinut anul trecut ordin de protecţie împotriva lui

Maru, probleme repetate cu legea

Cam în aceeaşi perioadă, o altă instanţă a renunţat la urmărirea penală pentru deţinere de arme periculoase.

"Instanţa a emis ordinul de protecţie pentru că la începutul lunii octombrie, anul trecut, Maru - sub influenţa drogurilor - şi-ar fi îmbrâncit tatăl pe care l-ar fi ameninţat de mai multe ori în trecut cu acte de violenţă. La acea vreme, poliţiştii l-au încătuşat pe Maru pentru că ar fi blocat uşa locuinţei cu mai multe obiecte de mobilier şi asculta muzică tare. Atunci au mai fost găsite în camera lui şapte cuţite cu lamă metalică şi o sabie de 1 metru", Bianca Iacob, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Prima reacţie a tatălui lui Maru

Tatăl lui nu a fost însă de acord ca poliţiştii să îi monteze fiului său o brăţară de supraveghere. Iar acum, în singura declaraţie publică pe care a avut-o, a găsit vinovatul pentru comportamentul copilului său: societatea care nu are bani și nu dorește să le asigure tinerilor drogaţi asistență medicală. 

La fel ca Vlad Pascu, Tudor Duma vine dintr-o familie cu bani. Potrivit unor surse, tatăl său deţine o mare firmă de construcţii. "Dacă ne întrebăm de ce se consumă, atunci în literatură sunt extrem de multe motive, de la curiozitate, la plictiseală. La lipsa oportunităţilor, la lipsa activităţilor, la absenţa familiei, la anturaj", explică Vlad Zaha, criminolog.

"Tot ceea ce ştim despre consumul de substanţe este că o proporţie mică de consumatori, sub imperiul, sub influenţa directă a substanţei, vor comite fapte antisociale. Majoritatea dintre ei o să devină victime ale propriei intoxicaţii", spune Gabriel Diaconu, psihiatru.

Mama lui Vlad Pascu, după gratii

Ambele familii înceracă acum să spele imaginea fiilor lor. "Deci trebuie să scot faptul că tu ai fost un copil (...) care a trăit o traumă. Ai trăit-o din momentul în care tac-tu te-a alergat cu motocicleta și nu te-a lăsat să te duci la școală și la pian atunci", îi spunea Miruna Pascu fiului său, care a călcat doi tineri cu maşina

Între timp, mama lui Pascu e după gratii, iar tatăl sub control judiciar. Magistraţii i-au respins astăzi lui Mihai Pascu contestaţia, aşa că va da merge în continuare la poliţie săptămânal.  

Tragedia de la 2 mai a scos la iveală un fenomen periculos: consumul de droguri în special în rândul tinerilor. Problema este că de la an la an, vârsta consumatorului scade. Potrivit raportului ANA, vârsta pentru substanţele psihoactive este acum de 12 ani, iar la 13 ani deja tinerii încearcă cannabis şi ecstasy.

Şi încă un semnal de alarmă, unul din 100 de elevi a consumat canabis la 13 ani sau mai devreme. Şi tot la capitolul date, peste 1,5 milioane de oameni cu vârsta între 15 şi 64 de ani au încercat cel puţin un tip de drog de a lungul vieţii. Cifrele i-au atras atenţia şi Alinei Gorghiu care conduce portofoliul Justiţiei care a cerut mai departe celor din sistemul judiciar un necesar pentru a lupta cu traficul şi consumul de droguri la nivel naţional. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Prima reacţie a tatălui lui Maru, dealerul de droguri al lui Vlad Pascu. Pe cine dă vina pentru cum a ajuns fiul său