Antena Meniu Search
x

Video Traseul celor trei tâlhari care l-au ucis pe Adrian Kreiner, refăcut pas cu pas. Anchetatorii au percheziţionat un apartament din oraş pe care hoţii l-ar fi închiriat

Au apărut primele imagini cu indivizii care l-ar fi ucis pe omul de afaceri din Sibiu. Sunt cadre surprinse de o cameră de supraveghere la un kilometru distanţă de vila lui Adrian Kreiner, la o jumătate de oră după atac. Suspecţii poartă cagule şi trec agale printre blocuri, iar detaliile acestea au fost extrem de importante pentru criminalişti, care au întocmit un cerc de suspecţi. Aseară, poliţiştii au făcut percheziţii într-un apartament din oraş, pe care presupuşii atacatori l-ar fi închiriat în regim hotelier, înainte de comiterea crimei.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 14.11.2023, 08:11

Vezi și

Sunt imagini care îi aduc pe anchetatori cu un pas mai aproape de asasinii omului de afaceri din Sibiu. Sunt suprinse la aproape un kilometru de vila lui Adrian Kreiner şi la nici jumătate de oră de când milionarul fusese torturat până la moarte. Cei trei indivizi sunt filmaţi de o cameră de supraveghere în cartierul Vasile Aron, pe strada Negoveanu.

Traseul celor trei tâlhari care l-au ucis pe Adrian Kreiner, refăcut pas cu pas

Surse Observator spun că sunt principalii suspecţi. Sunt filmaţi în timp ce merg la pas, în şir indian, printre blocuri. Au cagulele încă pe faţă, dar nu pare că se grăbesc. E 3.30 noaptea şi orice zgomot ar putea să atragă atenţia. Unul dintre ei are în spate un rucsac. Acolo ar putea fi ceasurile de 200 de mii de euro luate din casa omului de afaceri. Alt individ fumează. Înainte să iasă din vizorul camerelor, aruncă ţigara.

Cristina Filip, reporter Observator: Criminaliştii au găsit chiştoacele de ţigară pe jos şi le-au trimis la laborator pentru analize ADN. Poliţiştii aşteaptă acum rezultate testelor genetice. O piesă cheie în puzzle-ul jafului mortal. Din casă, anchetatorii n-au reuşit să ridice nicio amprentă. Ucigaşii au purtat mănuşi. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Cunoşteau bine zona probabil, erau bine informaţi, s-ar putea să stea poate chiar şi pe aici. Pe aici s-ar putea să fi crezut că îşi pierd urma şi nu pot fi văzuţi. 

Aseară, după ce au reconstituit traseul parcurs de presupuşii atacatori în noaptea crimei, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, poliţiştii au făcut percheziţii într-un apartament din Sibiu. Indivizii ar fi locuit acolo timp de trei zile, după ce au închiriat locuinţa în regim hotelier. 

Vecin: Nu foarte amabili, salutau doar dacă erau salutaţi primii. Nu salutau ei primii niciodată. Plecau de exemplu părea că dimineţa la 11 ei vin acasă, ora 11-12-1, plecau din nou, se întorceau. Şi niciodată nu i-am văzut pe toţi odată, tot timpul pe rând.

Oamenii care locuiesc în bloc îşi amintesc şi când i-au zărit pentru ultima dată.

Vecin: Ştiţi cumva când i-aţi văzut ultima dată, acum cât timp? Să zic minim 2 săpt. Cam asta a fost ultima dată când eu i-am văzut. Nu păreau de aici. Nu erau români, păreau asiatici.

Inclusiv procurorii iau în calcul varianta ca cei trei să fie cetăţeni străini. La audieri, fiica omului de afaceri a declarat că l-a auzit pe unul dintre atacatori spunând Dan. Nu e clar dacă este numele unuia dintre agresori sau a vorbit în engleză, iar DONE ar fi fost semnalul că misiunea s-a încheiat. Unul dintre partenerii de afaceri ai milionarului a exclus de la inceput varianta unui jaf şi a mers pe ipoteza unui asasinat la comandă.

Andrei Oltean, partenerul de afaceri al lui Adrian Kreiner: De multe ori, ameninţările vin din diverse motive. Nu cred că a fost neapărat vorba doar de un furt.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: E vorba de ameninţare. Rele tratamente şi violenţe, pentru că dacă ar fi avut ca ţintă iniţială, repet, îl împuşca, înjunghia şi aşa mai departe, trecea apoi sănătos la jaf. 

Coincidenţă sau nu, anul trecut, partenera de afaceri a lui Adrian Kreiner a fost atacată după acelaşi scenariu.

Un milionar discret

Cristina Filip, reporter Observator: Femeia a reuşit atunci să scape după ce i-a smuls cagula hoţului. Soţul ei a fost rănit cu o şurubelniţă, încercând să pună mâna pe atacator. Individul, cu un trecut infracţional stufos, a fugit, dar a fost prins la scurtă vreme. Deşi În urmă cu două săptămâni a fost condamnat la şase ani de închisoare, el nu a ajuns în spatele gratiilor. Poliţia il caută acum şi nu este exclus să fie fugit din ţară.

Apropiaţii îi fac lui Adrian Kreiner portretul unui milionar discret. Plecat în Austria de tânăr, a muncit din greu ca să facă bani. S-a angajat la o fabrică de piese auto şi s-a căsătorit cu o austriacă căreia i-a luat numele. După divorţ, s-a întors în Sibiu, unde şi-a deschis o firma care produce piese și componente pentru industria auto. Potrivit unor surse, fiica lui din prima căsătorie venise de la Viena la Sibiu cu doar cateva zile inainte de atac. Tănăra de 23 ani a fost ameninţată cu un pistol de criminali. 

Averea lui Adrian Kreiner va fi împărţită între mamă, fiică şi iubită, în timp ce ultimele două ar trebui să se ocupe de viitorul companiei, spun prietenii omului de afaceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Traseul celor trei tâlhari care l-au ucis pe Adrian Kreiner, refăcut pas cu pas. Anchetatorii au percheziţionat un apartament din oraş pe care hoţii l-ar fi închiriat