Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situaţie în cazul crimei din Oneşti din 2021. Şeful SIAS devine inculpat în dosar din cauza modului în care s-a intervenit

Crima de la Oneşti este adusă, din nou, în atenţia publică. De data aceasta, şeful trupelor speciale de intervenţii va fi judecat pentru modul în care a coordonat situaţia în cazul dublei ucideri. În 2021, doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti au devenit ostaticii fostului proprietar. Aceştia au fost ucişi înainte ca autorităţile să poate interveni. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.11.2023, 13:48

Este decizia Curţii de Apel din Bacău, care practic desfiinţează decizia dată iniţial de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care era clasat dosarul în care şeful Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române era cercetat pentru abuz în serviciu. Acum, odată cu decizia de la Bacău, urmează să se repună în mişcare întregul caz. Procurorul de caz ar urma de asemenea să înceapă urmărirea penală inclusiv faţă de Alexandru Scurtu, şeful acestui serviciu şi acesta ar urma să primească calitatea de inculpat, apoi să fie şi suspendat din funcţie pe durata întregului dosar şi a cercetărilor până când se va da o decizie definitivă.

Criminalul, condamnat la 30 de ani de închisoare

Iniţial să dăduse clasarea acestei hotărâri, acum se redeschide dosarul privind modul în care s-a intervenit în zua de 1 martie 2021 în momentul în care Gheorghe Moroşanu a luat ostatici în fostul său apartament doi muncitori pentru să spera astfel să îş recupereze apartamentul, spunând că a fost neîndreptăţit. După multe ore de negociere eşuate în acel mai moment s-au tras mai multe focuri de armă dar Gheorghe Moroşanu deja îi ucisese pe cei doi. Acesta a fost condamnat vara trecută la 30 de ani de închisoare, iar soţia lui la 12 ani de închisoare pentru complicitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie în cazul crimei din Oneşti din 2021. Şeful SIAS devine inculpat în dosar din cauza modului în care s-a intervenit