Antena Meniu Search
x

Video Soldații ruși și ucraineni mor pe capete. Imagini dramatice în Mariupol, orașul e făcut una cu pământul

În a 17-a zi de război Rusia-Ucraina, atacurile se apropie periculos de graniţele NATO. Două oraşe aproape de frontiera cu Polonia sunt sub asediu. Bombardamentele continuă în Kiev şi în mai multe oraşe strategice precum Mariupol, Harkov sau Odessa. Primarul din Melitopol a fost luat ostatic de ruşi, iar ucraineni numesc reţinerea lui crimă de război. Într-o nouă încercare de negocieri, Emmanuel Macron, Olaf Scholtz şi Vladimir Putin au vorbit 75 de minute la telefon. 

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 19:30

Vezi și

Sirenele şi sunetul exploziilor au răsunat în a 17-a zi în Mariupol, Kiev şi alte oraşe ucrainene. Ofensiva rusă este feroce. Estul şi nordul Ucrainei sunt sub o ploaie de foc. Mai multe rachete au fost lansate asupra unei baze aeriene în Vasilkiv, la 36 de kilometri de capitală. Proiectilele au atins un depozit de armament şi un altul de petrol.

Trupele ruse se regrupează ca să atace Kievul

Până atunci speră să slăbească apărarea ucraineană care nu pare dispusă să renunţe. Cernihiv, oraş aflat la puţin peste 100 de kilometri de capitală, este complet înconjurat. În Nikolaev, un spital oncologic a fost distrus complet, iar în Mariupol numărul morţilor se apropie de 2.000. Situaţia rămâne disperată.

O moschee care adăpostea 80 de civili, inclusiv copii, a fost bombardată de dimineaţă. Mai mult, oraşul este înconjurat de mai bine de o săptămână, iar oamenii nu mai au apă, mâncare sau curent.

Pe acelaşi subiect

Sergei Orlov, viceprimar Mariupol: Armata rusă continuă să atace aerian, iar trupele lor sunt în spatele orașului. În unele cartiere ale orașului avem bătălii în stradă. Deci, după cum înțelegeți, situaţia oamenilor este din ce în ce mai gravă din oră în oră. 

Imagini şocante vin şi din sud, din Melitopol

Acesta este momentul în care primarul Ivan Fedorov a fost luat ostatic de ruşi. Are o pungă pe cap şi este escortat afară din clădirea ocupată de soldaţi. Kievul numeşte reţinerea lui crimă de război. Mii de oameni au ieşit în stradă să ceară eliberarea lui. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Răpirea primarului Melitopolului nu este doar o crimă împotriva unei persoane sau a unei anumite societăți sau împotriva Ucrainei. Este o crimă împotriva democrației. 

Fiecare zi aduce pierderi grele de ambele părţi. Kremlinul a aprobat încorporarea a 16.000 aşa-zişi voluntari din Siria, care ar fi început deja să fie aduşi cu avioanele în Rusia. Între timp, opoziţia este puternică în rândul ruşilor. Pilotul unui avion cu direcţia Antalya a devenit viral: "Cred că războiul cu Ucraina este o crimă. Cred că orice cetățean întreg la minte mă va sprijini și va face tot posibilul pentru a opri acest lucru. Acest război nu este necesar!"

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

Ca răspuns la rachetele ruseşti, Occidentul impune un potop de sancţiuni. Rusia a fost scoasă, de astăzi în afara comerţului mondial. Uniunea Europeană a retras Rusiei titlul de "Naţiunea cea mai favorizată", iar Statele Unite au interzis importul de 3 mărfuri-simbol: caviarul, vodca şi diamantele. eBay a suspendat toate tranzacţiile ruseşti, iar platforma Youtube a blocat întregul conţinut rusesc. 

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite: Totalitatea sancțiunilor noastre și a controalelor la export zdrobesc economia rusă.

Sunt lovituri dure şi pentru oligarhi. Roman Abramovici a fost demis din funcţia de director al Clubului Chelsea, Iar italienii i-au confiscat iahtul de peste 500 de milioane de euro miliardarului Andrei Melnicenko. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Soldații ruși și ucraineni mor pe capete. Imagini dramatice în Mariupol, orașul e făcut una cu pământul