Antena Meniu Search
x

Video Surse Observator: Soţia omului de afaceri Dan Petrescu şi fiul său au murit în accidentul aviatic din Italia. Miliardarul român se afla la manșă

Tragedie românească în Italia. Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români a murit după ce avionul pe care el îl pilota s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Milano. La bord se mai aflau soţia şi fiul milardarului, şi alţi cinci cetăţeni români, printre care şi un bebeluş. Toţi au murit în urma impactului. Autorităţile aviatice din Italia încearcă acum să afle ce a dus la producerea tragediei. Una dintre piste ar fi o defecţiune tehnică la motor. 

de Redactia Observator

la 03.10.2021, 20:43

Vezi și

Tragedia a avut loc imediat după prânz. La bord se aflau potrivit surselor Observator unul din cei mai bogaţi români, Dan Petrescu, soţia şi fiul, în vârstă de 30 de ani şi alţi cinci români. Printre ei, un bebeluş. 

Din primele informaţii, la manşa avionului s-ar fi aflat chiar miliardarul. Aeronava a decolat de la aeroportul Linate, în jurul orei 13, cu destinaţia Olbia, Sardinia. După numai 11 minute de la decolare aparatul de zbor a început să piardă altitudine şi s-a prăbuşit peste o clădire de birouri aflată în curs de renovare şi lângă o staţie de metrou din Milano. Nu erau oameni în clădire şi nici trecători. 

Martorii susţin că pilotul nu ar fi încercat să evite dezastru

Martorii povestesc că avionul avea motorul în flăcări și a izbit clădirea fără să pară că pilotul încearcă să facă manevre pentru a evita dezastrul. 

Pe acelaşi subiect

Martor: Eram acasă, am auzit niște zgomote. Nu am apucat sa ies la geam că am auzit o bubuitură, norii de fum. Asta e tot. E un dezastru. Ținând cont că pe aici zboară în fiecare zi zeci de avioane. Eu locuiesc lângă gară, s-a auzit o bubuitură. I-am zis soției mele, închide că vine furtuna, apoi am văzut un fum imens. 

Imaginile de la faţa locului sunt greu de privit. Din aeronavă nu a mai rămas nimic întreg, iar clădirea peste care s-a prăbuţit a luat foc. Fuselajul este complet carbonizat şi zeci de salvatori au fost mobilizaţi la faţa locului. Din păcate nu au mai putut face nimic pentru cei de la bord. Toţi opt au murit. 

Cezar Osiceanu, fost pilot: În cazul cedării motorului, rămâi fără tracţiune şi, rămânând fără tracţiune, manevra pe care tu obligatoriu trebuie să o faci este să asiguri viteza de planare, să împingi de manşă, să ia o traiectorie descendentă, controlată, ca tu să ai timpul necesar să execuţi acele check-uri care sunt impuse şi se fac.

Cei opt români plecaseră din Bucureşti pe 30 septembrie, cu destinaţia Linate, Milano, iar azi, potrivit aceleaşi surse, a plecat tot de pe aeroportul Linate cu destinaţia Olbia, Sardinia, unde miliardarul român ar fi avut o casă. 

Cine a fost Dan Petrescu

Dan Petrescu este considerat cel mai bogat român, mai bogat decât Ion Ţiriac, unul dintre partenerii săi de afaceri. Averea sa de peste 3 miliarde de euro a făcut-o din afaceri imobiliare. Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, de unde ar fi incasat milioane de euro chirie, potrivit presei economice. El a plecat în Germania înainte de 1989 şi s-a întors în ţară imediat după Revoluţie. Era extrem de discret şi încerca să se păstreze departe de viaţa publică. 

Soţia sa este o fostă stewardesa la o mare companie aeriană. În acest moment nu sunt clare cauzele care au dus la prăbuşirea avionului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Surse Observator: Soţia omului de afaceri Dan Petrescu şi fiul său au murit în accidentul aviatic din Italia. Miliardarul român se afla la manșă