Antena Meniu Search
x

Avertisment dur, după ultimele declaraţii ale lui Donald Trump: "Aşa încep DICTATORII"

Senatorul american republican John McCain a luat apărarea mass-media în faţa celui mai nou atac al preşedintelui Donald Trump şi a atras atenţia că suprimarea presei libere a fost modul prin care 'încep dictatorii', transmite Reuters.

Senatorul american republican John McCain a luat apărarea mass-media în faţa celui mai nou atac al preşedintelui Donald Trump şi a atras atenţia că suprimarea presei libere a fost modul prin care 'încep dictatorii', transmite Reuters.

Senatorul de Arizona, un critic frecvent al lui Trump, a răspuns astfel la o postare pe Twitter în care liderul de la Casa Albă a acuzat mass-media că sunt 'duşmanul poporului american'.

Ordinea internaţională stabilită după cel de-Al Doilea Război Mondial s-a construit parţial pe o presă liberă, a spus McCain într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune NBC în cadrul emisiunii 'Meet the Press'.

"Urăsc presa. Vă urăsc în special pe dumneavoastră.", i-a spus el în glumă intervievatorului, Chuck Todd, de la Conferinţa internaţională de Securitate de la Munchen. "Însă adevărul este că avem nevoie de dumneavoastră. Avem nevoie de o presă liberă. Trebuie să o avem. Este vital.", a adăugat McCain. "Acum, vorbind serios: dacă vrei să menţii democraţia aşa cum o ştim, trebuie să ai o presă liberă şi de multe ori ostilă. Fără ea, mă tem că am pierde cu timpul atât de mult din libertăţile noastre individuale. Aşa încep dictatorii.", a mai spus el.         

"Ei încep prin suprimarea presei libere. Cu alte cuvinte,o consolidare a puterii. Dacă te uiţi în istorie, primul lucru pe care l-au făcut dictatorii a fost să închidă presa. Nu spun că preşedintele Trump încearcă să fie un dictator. Spun doar că trebuie să învăţăm lecţiile istoriei.", a declarat senatorul republican.

Comentariile lui McCain vine după postarea pe Twitter a lui Trump şi la câteva zile după ce preşedintele american a susţinut o conferinţă de presă dură în care a criticat în mod repetat relatările din media privind dezorganizarea de la Casa Albă şi scurgerile legate de discuţiile sale telefonice cu liderii din Mexic şi Australia.

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat sâmbătă, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, importanţa libertăţii presei. "Am un mare respect pentru jurnalişti. Am avut întotdeauna rezultate bune, cel puţin în Germania, bazându-ne pe respect reciproc.", a spus ea.

Merkel nu l-a menţionat pe Trump, însă a atras atenţia că libertatea presei este "un pilon extrem de semnificativ al democraţiei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Avertisment dur, după ultimele declaraţii ale lui Donald Trump: "Aşa încep DICTATORII"