Antena Meniu Search
x

Serviciile secrete ucrainene susțin că Rusia a minat mai multe obiective de infrastructură din Donețk

Situația devine tot mai tensionată în autoproclamatele republici din estul Ucrainei, în condițiile în care Vladimir Putin a ordonat primirea în Rusia, ca refugiați, a civililor din zonă. Serviciul de informații militare ucrainean susține că serviciile ruse au minat obiective de infrastructură din Donețk cu scopul de a le arunca în aer.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 22:18

Serviciile secrete ucrainene susțin că Rusia a minat mai multe obiective de infrastructură din Donețk
- Profimedia

"Serviciul de informații militare al Ucrainei are informații cu privire la minarea unui număr de obiective de infrastructură socială în Donețk de către serviciile speciale ruse pentru a le arunca în aer", se arată într-un mesaj transmis pe pagina de Twitter a serviciului.

SUA: Evacuarea de către Putin a civililor din Donbas este o manevră cinică

Diplomația americană a descris, vineri, anunțul Kremlinului că va evacua civilii din Donbas drept "o manevră cinică". Statele Unite susțin că această acțiune reprezintă o pregătire a unei ofensive militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

"Este cinic şi crud să foloseşti fiinţe umane ca pioni pentru deturnarea atenţiei lumii de la faptul că Rusia îşi consolidează trupele în vederea unui atac", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat, prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Pe acelaşi subiect

"Aceste anunţuri constituie noi tentative de a masca, prin minciuni şi dezinformare, faptul că Rusia este agresorul în acest conflict", a mai comentat acesta.

Evacuări, sirene și explozie în Donețk

O explozie puternică a avut loc în această seară în Donețk, regiunea separatistă din estul Ucrainei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Maşina şefului poliţiei a fost aruncată în aer, susţini militanţii proruşi. Incidentul vine după 48 de bombardamente nemaivăzute în estul Ucrainei din 2014. Analiştii se tem că toate aceste incidente sunt pretextul pe care Rusia îl caută pentru a declanșa invazia.

Mâine, Vladimir Putin vine pe flancul de Vest. Va fi în Marea Neagră, unde marina rusă va simula un atac nuclear

Putin ordonă organizarea cazării pentru cei care părăsesc Donbas

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a ordonat vineri ministrului pentru situaţii de urgenţă, Aleksandr Ciuprian, să se deplaseze în Rostov pe Don, în sud-estul Rusiei, pentru a organiza cazarea celor care părăsesc cele două republici separatiste autoproclamate din estul Ucrainei, a informat agenţia de presa RIA Novosti.

"Putin a ordonat ministrului (interimar) să zboare de urgenţă în regiunea Rostov pentru a organiza la faţa locului activitatea pentru a crea condiţii de cazare, pentru a asigura mese calde şi tot ceea ce este necesar, inclusiv îngrijire medicală", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care anterior declarase presei că nu ştie nimic despre evacuarea locuitorilor din regiunile din estul Ucrainei controlate de separatişti.

Mai mult, Vladimir Putin a cerut guvernului să asigure de urgenţă plata a 10.000 de ruble (aproximativ 114 euro) fiecărui refugiat care soseşte din Donbas în regiunea Rostov, conform unei declaraţii a lui Peskov, citată de RIA.

Șeful diplomației SUA spune că Rusia creează "provocări false" pentru a justifica un atac

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri că intensificarea ciocnirilor în derulare în estul Ucrainei reprezintă "un scenariu de provocări" conceput de Rusia pentru a justifica un atac asupra Ucrainei.

Evenimentele din ultimele 24-48 de ore "fac parte dintr-un scenariu deja în derulare, care constă în crearea de provocări false, apoi în a răspunde la aceste provocări şi, în cele din urmă, în a comite o nouă agresiune împotriva Ucrainei", a acuzat Blinken într-un discurs la Conferinţa de Securitate de la Munchen, conform Agerpres.

"Deşi facem tot ce ne stă în putere pentru a transmite clar că există o cale diplomatică" la această criză gravă între Occident şi Rusia, "suntem profund îngrijoraţi de faptul că nu aceasta este calea în care s-a angajat Rusia", a spus şeful diplomaţiei americane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Serviciile secrete ucrainene susțin că Rusia a minat mai multe obiective de infrastructură din Donețk